Teraz to takie modne na chłodno bądź na gorąco. Tak ja pisałem wcześniej, akcja list intencyjny z funduszem została uruchomiona tak jak w przypadku pseudo umowy z GPW i UKR bankami, takimi samymi metodami jak w przeszłości; aktywne boty hillela isa itp (oraz pożyteczni idioci omamieni hasłem fundusz) miały nagonić kurs na najwyższy poziom. Nie udało się, kurs podskoczył minimalnie dając możliwość zakręcenia kółeczkiem na max 20k - 50k zł. Zamiast 3zł za akcje mamy nowego (starego) członka zarządu (to też nie wypaliło bo kurs drygnął na sekundę do poziomu 12%) i kolejnych ubranych szarych akcjonariuszy. Czy wiec tylko o to chodziło?? pozbycie się akcji przez zarząd?? Dobra, uchwała o walnym daje nadzieje na rzeczywiste powołanie jako członka osobę z funduszu...oki, ale przecież to wali na odległość!!, skoro jest pozytywne DUE...to co znowu nie było wcześniej czasu, czy jak??
Dobrze to nie wygląda. Ale jakby transakcja upadła, to by musieli wydać dzisiaj komunikat. Więc jest spora szansa, że zostanie to potwierdzone na nwza, niestety dopiero za miesiąc.
Jutro pewnie spory spadek na akcjach, ale czy będzie tzw. wodospad to nie wiem.
Możliwe że w lipcu znowu będzie rosnąć
No co ty...zobacz jak to było właśnie w przypadku listów intencyjnych z GPW oraz bankami ukr...to ma się tlić....z drugiej strony czy tak wygląda profesjonalne przejęcie akcji przez fundusz???... jeżeli chodzi o spadki?...dziś kurs za mordę trzymał automat..a jak będzie w następnych tygodniach...jak dla mnie niech spada...za 0.34 z chęcią wezmę
Każda cena poniżej tego za ile brał fundu3h jest dobra, czyli >0,35. Jeśli tu będą wzrosty choćby te 2-3% powyżej inflacji na rok to będzie dobrze. Im więcej tutaj marzycieli i amatorów szybkiego zarobku tym łatwiej będzie można odebrać od nich na dołkach. Ale już coraz mniej n@ganiaczy tutaj. To dobry znak. Czas na stabilny spokojny wzrost. Oby powyżej inflacji. Bo przez ostatnie 15 lat to tutaj wszyscy na grubym minusie uwzględniając inflację.
Jasiek pełna zgoda, w chwili obecnej ludziom bez wiedzy, wtłacza się na siłę do głowy brednie typu "jak jest fundusz to już lecimy w kosmos". Tak jak pisała userka "kobieta" mpay obecnie co najwyżej aspiruje do jakichkolwiek większych wzrostów. Niestety nieudolne zarządzanie i brak pomysłów spowodował, że grupie LEW trzeba zwyczajnie podziękować i ulokować nadzieję w nowych osobach z nowymi wizjami...wtedy dopiero pomyślimy o jakiś stabilnych wzrostach. Niestety przez najbliższe miesiące mpay jest skazany na co najwyżej spekulacyjne podrygi i kółeczka co bardziej rozgarniętego akcjonariatu. O stałych wzrostach pomyślimy dopiero przy okazji wdrożenia dużej umowy i jakiejkolwiek sensownej polityce zarządu określającej stałe potrzeby rozwoju firmy
Ponadto zobaczcie, że boty hillela itp są co raz mniej aktywne...czyli jakiś etap już został zakończony. Ktoś już albo sprzedał albo osiągnął swój cel poprzez "dedykowane" transakcje