Rację w czym? Ten typ zapowiadał 'end of story" i w tym kontekście trwały koniec wzrostów. Tymczasem to co się dzieje to nic innego tylko korekta w było nie było, dynamicznym trendzie wzrostowym trwającym grubo od ponad roku.
Nie wiem, czy ten typ i jemu podobni nie ogarniają że szczególnie po silnych wzrostach pojawiają się korekty i to nawet te głębokie zanim spółka nabierze "oddechu" przed kolejnym rushem? Przecież to nawet nie jest przedszkole inwestowania a żłobek. Zabawne jak ten typ się podniecał 15 minutowymi świecami i jeszcze wchodzi kolejny "ktoś" i robi wysryw typu "kto miał rację rob czy reszta".
Nikt nie wie jak będzie bo równie dobrze TACO może wymyślić kolejne niespodzianki, ale na razie absolutnie nic nie zapowiada "end of story" na tej konkrentej spółce. Przyjdź za 5 lat i wtedy możesz napisać kto miał rację a kto nie.
"Rację miał w tym że od stycznia pisał o scenariuszu który domy maklerskie powoli zaczynają zauważać." Nie, nie miał. Jakby pisał/uprzedzał o możliwości silnej korekty + argumenty nikt by się nie czepiał. Co innego, gdy ktoś cały czas daje do zrozumienia, że potencjał wzrostowy spółki się już wyczerpał, end of story itd. Czy rozumiesz tą subtelną różnicę ? I co takiego rzekomo domy maklerskie zauważyły? Czy zmieniły z kupuj na sprzedaj? Zmieniły? Więc o czym mi tu piszesz. Widzisz, ja uważam że jeśli jest rekomendacja utrzymana na kupuj to jest to != od sprzedaj Roba bo to koniec RB.
" Jaki rok wzrostów, 500% w ostatnie lata. O czym człowieku w ogole piszesz." No właśnie, o czym ty w ogóle znowu piszesz? Masz problem z czytaniem ze zrozumieniem gościu. Pisałem o "dynamicznych" wzrostach od ponad roku. Zastanówmy się hmmm... jaka może być różnica między wzrostem a dynamicznym wzrostem hmmm, hmmm.. pewnie jakaś jest, ale uprzedam - to bardzo zaawansowany poziom giełdowej wiedzy.
Nie wiem spod jakiego kamienia wypelzles ale z czytaniem ze zrozumieniem widac to ty masz problem.
O jakich dynamicznych wzrostach ty wypisujesz tu melepeto? Zobacz jaki był kurs rok temu na rbw i jaki jest teraz. Comprende?
Spolka urosla dynamicznie po covid, o ponad 500% i doszla do sufitu. Comprende?
Obejrzales prezentacje k westlrską? Rumunia, ktora dodatkowo obciazy wyniki (wyniki ktore beda teraz przez wyzylowana baze tylko rozczarowywac) zacznie performowac w 2027/2028 roku. To hdzie tu lemingu widzisz szanse na wzrosty?
Wyprzedzą tui? Itake?
Mogles cwaniaczku sprzedac po 175 bo Rob mowil ze tu jest koniec story, to trzymasz jak feajer i masz 128 na kursie. Comprende?
Dnia 2025-06-23 o godz. 15:35 ~Bloomberg napisał(a): > Nie wiem spod jakiego kamienia wypelzles ale z czytaniem ze zrozumieniem widac to ty masz problem. > > > > O jakich dynamicznych wzrostach ty wypisujesz tu melepeto? Zobacz jaki był kurs rok temu na rbw i jaki jest teraz. Comprende? > > > > > > Spolka urosla dynamicznie po covid, o ponad 500% i doszla do sufitu. Comprende? > > > > Obejrzales prezentacje k westlrską? Rumunia, ktora dodatkowo obciazy wyniki (wyniki ktore beda teraz przez wyzylowana baze tylko rozczarowywac) zacznie performowac w 2027/2028 roku. To hdzie tu lemingu widzisz szanse na wzrosty? > > > > Wyprzedzą tui? Itake? > > > > Mogles cwaniaczku sprzedac po 175 bo Rob mowil ze tu jest koniec story, to trzymasz jak feajer i masz 128 na kursie. Comprende?
"O jakich dynamicznych wzrostach ty wypisujesz tu melepeto? Zobacz jaki był kurs rok temu na rbw i jaki jest teraz. Comprende?"
Czy robienie z siebie klauna to u ciebie coś związane z zawodem czy sposób na spędzanie wolnego czasu? Piszę o dynamicznych wzrostach. Czyli dokładnie to samo to sam potwierdzasz "Spolka urosla dynamicznie po covid, o ponad 500%" by za chwilę pytać "o jakich dynamicznych wzrostach wypisujesz". Weź leki człowieku i sam naucz się czytać ze zrozumieniem. Po wzrostach synku są korekty, szcz. po silnych wzrostach są silne korekty - czego synku nie rozumiesz?
"zacznie performowac w 2027/2028 roku. To hdzie tu lemingu widzisz szanse na wzrosty?" Ja pdlę co za klaun. Czyli sam potwierdzasz ze będzie mieć to przełożenie na zyski w przyszłości. W spólki zazwyczaj się inwestuje z horyzontem na lata - masz w ogóle mirku złoty pojecie o inwestowaniu? Nikt normalny nie twierdzi, że za tydzień kurs RBW wystrzeli na 170zł.
"mogles cwaniaczku sprzedac po 175 bo Rob mowil ze" "frajerze" A skąd wiedza że mam kupione po 175? Wielu chciałoby mieć za tyle, za ile mam. Rob mówił że ? Co ci jeszcze "Rob" mówił ? :p Mówił ci już, że jesteś błaznem z różnymi nickami ? Po twoim de. lnym zachowaniu internet chyba dostałeś od siostry przełożonej w ramach dobrego zachowania i nierzucania widelcami w pacjentów.
Dnia 2025-06-23 o godz. 17:53 ~Dodeilbla napisał(a): > To trzymaj trzymaj, zaraz kurs tobie wroci w okolice kupna. > > > > Zrozum małpo, ze rainbow ma 1.9 mld wyceny, zarabia 300m netto na rok, a mimo to leci ze 175 na 130 zł. > > > > Rynek ma w pompie te spolke, story sie skonczylo i ten kapital juz hula w innych miejscach.
Nawet jak spadnie do 100zł nie zrobi to na mnie wrażenia, a nawet lepiej będzie to raczej okazja do kupna.
" story sie skonczylo" "zaraz kurs tobie wroci w okolice kupna." A skąd taki klaun jak ty ma szklaną kulę? W swoim namiocie szamana trzymasz czy jest ona na wyposażeniu cyrku ? Ja np. nie jestem wcale pewny na 100% czy kurs kiedyś przebije ATH, prawdopodobieństwo jest mojej stronie, ale to może nie wystarczyć. Może analizy innych też będą mylne (jak np. PKO). No ale co tam... klaun z szklaną kulą na bankier.pl wie lepiej. Spoko.
No i co z tego, że tyle urosło? To co najwyżej grozi korektą (która już jest), ale nie dłuższymi spadkami. Idąc tym tokiem myślenia np. NVIDIA już dawno powinna mieć duże spadki
Ja tylko dodam,że to ~r.b troll za pizze i oranżada sam do siebie pisze,bo dał się już złapać,że ma kilka nicków z różnymi ip adressami,albo ma kilka komórek, lub używa serwisu do połączeń z innych serwisów. Pozdrowienia