Nie będzie dodruku - chyba że na rozwój. Ostrzegam przed spekulacją - tu będą jeszcze duże ruchy w jedną i drugą stronę. Spółka działa w seksownym sektorze, nie trzeba dużo kapitału, aby istotnie ruszyć kurs (z wyjątkiem wczoraj gdzie 1m PLN obrotu) i mniej doświadczeni mogę się łatwo nadziać. Zalecam spokój i cierpliwe czekanie (2-3 lata) - tu albo będzie super spółka, albo niespełniona nadzieja GPW. To jest cały czas start-up, ale ciezszy że pracuje na całym świecie.
Byłem na kilku konferencjach z Prezesem - mówi, że mają środki, aby zrealizować to co jest w pipeline obecnie. Jeśli pojawi się coś nowego, atrakcyjnego (i dużego), ze strukturą finansowania, która niekorzystna, tj. brak przedpłat, to pewnie zrobią emisję. W inny przypadku nie będą robić. Zawsze jest dyskusja, czy warto mieć 30% w mniejszym ciastku czy 10% w większym...
Jak na teraz to kurs urósł o około 150% w ciągu roku - dziś jest istotna korekta, po wczorajszym 15% wzroście (!) - nie widzę tu trendu spadkowego...za wcześnie, żeby cokolwiek powiedzieć.
Proponuję nie zakładać wątków ostrzegających akcjonariat o katastrofie i braku zysku w raportach kwartalnych. To nie wpłynie na decyzje inwestycyjne. Robi za to śmietnik na forum. Pozdrawiam naganiaczy wszelkiej maści - czy to w jedną, czy w drugą stronę, ale tu jest nas za mało byście osiągnęli jakikolwiek efekt, każdy z tu obecnych ma świadomość w co inwestuje.
Chcesz merytoryki to będziesz ją miał ale w piątek.
Myślę że pożałujesz że o to poprosiłeś.
Sprawdź sobie raport za 1 kwartał i przeczytaj ze zrozumieniem