• Będzie płacz Autor: ~Hahaha [46.113.2.*]
    Spółka od 2 lat 10 kwartałów na stracie
    A tu nagle masa komentarzy na prawie martwym forum?
    I poubierali się ludzie na samym szczycie

A dziś powrót do realnosci?
    Nie zdziwi mnie dodruk akcji
  • Re: Będzie płacz Autor: ~Presso [109.233.92.*]
    Nie będzie dodruku - chyba że na rozwój.
    Ostrzegam przed spekulacją - tu będą jeszcze duże ruchy w jedną i drugą stronę. Spółka działa w seksownym sektorze, nie trzeba dużo kapitału, aby istotnie ruszyć kurs (z wyjątkiem wczoraj gdzie 1m PLN obrotu) i mniej doświadczeni mogę się łatwo nadziać. Zalecam spokój i cierpliwe czekanie (2-3 lata) - tu albo będzie super spółka, albo niespełniona nadzieja GPW. To jest cały czas start-up, ale ciezszy że pracuje na całym świecie.
  • Re: Będzie płacz Autor: ~Hahaha [46.113.2.*]
    Nie będzie dodruku chyba że na rozwój?
    Czyli dodruk będzie z tego co piszesz?

Po ile będzie dodruk?
    Po 20 zł? 30? 40? 50? Po ile?
    I dla kogo?
    I ile akcji dodrukują?

Najbardziej podoba mi się że zalecasz spokój przez 2 3 lata czyli każesz ludziom nie sprzedawać i patrzyć jak spada?
  • Re: Będzie płacz Autor: ~Presso [109.233.92.*]
    Byłem na kilku konferencjach z Prezesem - mówi, że mają środki, aby zrealizować to co jest w pipeline obecnie. Jeśli pojawi się coś nowego, atrakcyjnego (i dużego), ze strukturą finansowania, która niekorzystna, tj. brak przedpłat, to pewnie zrobią emisję. W inny przypadku nie będą robić. Zawsze jest dyskusja, czy warto mieć 30% w mniejszym ciastku czy 10% w większym...

Jak na teraz to kurs urósł o około 150% w ciągu roku - dziś jest istotna korekta, po wczorajszym 15% wzroście (!) - nie widzę tu trendu spadkowego...za wcześnie, żeby cokolwiek powiedzieć.

• Re: Będzie płacz Autor: ~Hahaha [46.113.2.*]
    6 kwartałów na minus?
    2 kwartały na plus?
    Ogólnie od 2 lat straty?

Najlepiej sprzedać ludziom akcje na samej górce i kazać im czekać 3 lata aby móc dalej sprzedawać?
  • Jak tak się bardzo martwisz o akcjonariuszy to co tu robisz? Won stąd Autor: ~Om [188.146.34.*]
    Naganiaczu na spadki żeby taniej kupić bo się nie załapałeś przy niższej cenie
  • Re: Będzie płacz Autor: ~Karo [89.76.119.*]
    Będzie płacz
  • Re: Będzie płacz Autor: ~Krzysiek [95.160.149.*]
    Proponuję nie zakładać wątków ostrzegających akcjonariat o katastrofie i braku zysku w raportach kwartalnych. To nie wpłynie na decyzje inwestycyjne. Robi za to śmietnik na forum. Pozdrawiam naganiaczy wszelkiej maści - czy to w jedną, czy w drugą stronę, ale tu jest nas za mało byście osiągnęli jakikolwiek efekt, każdy z tu obecnych ma świadomość w co inwestuje.
  • Re: Będzie płacz Autor: ~Darek [37.47.78.*]
    W punkt.
  • Re: Będzie płacz Autor: ~Hahaha [94.254.128.*]
    Proponuję nie zakładać wątków w ktorych każe się ludziom przez 3 lata ignorować że była okazja do sprzedania na samej górce
    Nie zycze sobie zeby Pan do mnie cokolwiek pisal.
    Jestes Pan zwykly nagon.
    Zero merytoryki.
    Prosze na ten post nie odpisywac.
  • Re: Będzie płacz Autor: ~Hahaha [5.173.145.*]
    Chcesz merytoryki to będziesz ją miał ale w piątek.
    Myślę że pożałujesz że o to poprosiłeś.
    Sprawdź sobie raport za 1 kwartał i przeczytaj ze zrozumieniem

Takie zadanie domowe.

A póki co miłego odpoczynku.
    Szkoda słów.
    Szkoda Pana karmic Panie trol.
  • Re: Będzie płacz Autor: ~Hahaha [94.254.152.*]
    Trolu?
    I kto miał rację?
[x]
SCANWAY -3,72% 168,00 2025-11-17 17:00:00