Gdzie jest sufit? O ile w ogóle można mówić o suficie to patrząc na aktualne wyceny pod względem wskaźnika c/wk podobnych spółek z Europy to gdzieś na teraz w okolicy 22 zł. Tyle bowiem powinien być wyceniany Tauron aby pod względem c/wk mieć wycenę porównywalną do europejskiego sektora. A jak te wyceny wyglądają na teraz?
Rynek wycenia przyszłość a nie przeszłość. Zyski będą w najbliższych latach według nowej strategii Tauronu na bardzo ciekawym poziomie. Pierwszy kwartał tego roku już to pokazał.
Haloo rozgrzane głowy, specjaliści od wskaźników i inni zapaleńcy, ktoś powie co istotnego się wydarzyło w spółce od początku roku, że wycena wzrosła 120%?
Zbyt dużo czytania. Ci którzy kupują to wiedzą. Poświęć jeden dzień, przeanalizuj wszystkie wątki na forum, poczytaj w internetach artykuły dotyczące Tauronu i może zrozumiesz.
Ci którzy wiedzieli to kupowali po 4 zł, a jak zachęcisz do kupna po 8,30 zł? Są dziesiątki takich przykładów, gdzie mitomania bez żadnej refleksji i chłodnego spojrzenia na sytuację doprowadziła ludzi do bankructwa.
Przedstawiłem ci wpis powyżej na temat wyceny Tauronu na tle wyceny spółek europejskich z tego sektora. Jesteśmy w Europie i mamy wspólny rynek więc obowiązują nas zasady podobnej wyceny. Nie zamierzam ciebie do niczego przekonywać. Kompletnie mi to jest obojętne czy ty kupisz tauron czy nie. Nie pasuje ci tauron to opuść to forum, znajdź sobie inną spółkę, zainwestuj i ciesz się swoją inwestycją, życzę ci jak najlepiej.
88 mówiłem Ci bierz po 7 ty nie i dalej wałkujesz temat ale są ludzie że się nigdy nie zdecydują to jest giełda zawsze się trzeba liczyć z utratą inwestycji