• Urywek z historii Autor: ~As [89.151.21.*]
    W piątek 20 września 24 zadebiutował FP2, w weekend peak sięgał 35 tys, po 3 dniach tj w poniedziałek zarząd podał komunikat że FP2 sprzedał się w ilości 350 tys egz. i gra zwróciła już wszystkie koszty produkcji i marketingu.
    Po tej informacji inwestorzy na chwilę się uspokoili, tylko na chwilę po czym kurs dalej spadał.
    Anale prognozowali że spokojnie sprzedaż osiągnie 1 mln kopii do końca roku 2024, niestety do dziś nie udało się osiągnąć tego poziomu. Podobnie było z wycenami anali po słabym debiucie FP2, żadne reko do dziś się nie sprawdziło.

Frostpunk 2 w pierwszej 10 dni odnotował 7 dni w TOP10 i 3 dni w TOP5.

Teraz wszyscy cieszą się z produkcji TA, która do dziś była 1 dzień w TOP5 i tylko ledwo 2 dni w top10. Peak FP2 2krotnie większy ale FP2 był o 50% droższy a uwzględniając 100tys wersji deluxe to nawet i 85-90% droższy więc 18000 graczy w peaku TA jest równoznaczne z 10000 peaku graczy w FP2, pod względem dochodowości.

Podsumowując:
    Przeciętniak TA który zwróci koszta gry za kilka miesięcy jest wychwalany obecnie na piedestał jako jedna z największych sukcesów spółki. Czy widzicie ten nonsens? Czy widzicie jak was nabrano? Czy dalej ślepo wierzycie pismakom i analom?
  • Re: Urywek z historii Autor: ~TieL [37.109.44.*]
    Niesamowite jest to, jak Ty się tu produkujesz :-D. Wytłumacz mi jaki przyświeca Ci cel w tej działalności, bo chciałbym chociaż spróbować to zrozumieć.
  • Re: Urywek z historii Autor: ~As [89.151.21.*]
    Udało się zarobić na słabej premierze FP2 i liczę na zarobek na słabej premierze TA.
  • Re: Urywek z historii Autor: ~bleble [83.24.219.*]
    A bierzesz pod uwagę Xbox/ps? Bo jak grałem w weekend to w szczególności na Xbox cloud widać było zrywanie w szczególności gdy coraz więcej ludzi grało też na steamie. Czyli był ogromny popyt na konsolach. Gra jest idealnie napisana pod pada.
  • Re: Urywek z historii Autor: kubaanczyk [89.79.212.*]
    Ja też na XBox, gierka kupiona bezpośrednio w MS. Pod padzika ideolo.

Według mnie to będzie spokojnie longseller, przecież DLCki pod to będą wchodzić jak złoto.
  • Re: Urywek z historii Autor: ~Wihajster [89.64.18.*]
    Warto tutaj napomniec, ze TA ma juz wiecej opinii na xbox/game pass nizeli FP2, ktory mial premiere 9 msc temu. Wychodzi na to, ze na gsmepass gra duzo wiecej graczy nizeli po premierze FP2. Tym ssmym wplywy od microsofta moga byc mocno niedoszacowane.
  • Re: Urywek z historii Autor: barteq87 [37.225.64.*]
    Przynajmniej As sie przyznał czemu co chwile torpeduje to forum negatywnymi postami i jaki ma w tym celu. Chce zarobić
[x]
11BIT -1,37% 144,50 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.