Nikt nie chce miotanej polityczne spółki. Dlaczego? Tutaj jest lepsza szopka niż w okresie Bożego Narodzenia. A tekst Pana Staszaka na walnym że za rok liczy że indywidualni będą również zadowoleni było dla mnie napluciem w twarz. Jako akcjonariusz Energa przestrzegam nieświadomych inwestorów przed zakupem tych akcji. Jest to największy ściek na GPW, którym zarządzają ludzie bez kompetencji i honoru.
To jest bardzo dobra spółka tyko celowo nieudolnie zarządzana aby wypłoszyć pozostałych akcjonariuszy.
Fakty
-wyprowadzanie aktywów do Orlen, - działanie na szkodę (ostrołęka węglowa, zakup udziałów PGG za kwotę 600 mln zł, sprzedaż tych udziałów za 1 zł, inne których celowo nie wymienię), -oddanie kompetencji Orlen, -zadłużanie w Orlen.
Wszystko jak do tej pory jest zauważone. Będzie trzeba rozliczyć marionetkowe Zarządy i RN Energa S.A. i dochodzić odszkodowania od Orlenu oraz SP. Nie godzimy się na dalsze pokrzywdzanie drobnych akcjonariuszy Energa S.A.
Jestem przekonany, iż finał skończy się pozytywnie.
To jest bardzo dobra spółka tyko celowo nieudolnie zarządzana aby wypłoszyć pozostałych akcjonariuszy. -skoro wiesz,że Energa to bdb spółka,powinieneś też wiedzieć,że gpw to nie kółko różańcowe,gdy chodzi o kasę nie ma sentymentów
ja też jak patrzę na notowania nie mogę uwierzyć że mimo tak dużego wzrostu innych energetyków nasza Energa stoi w miejscu i ktoś wystawia pakiety po 10 20 tys blokując kurs - nawet gdyby fundusz chciał wyjść to logicznym było by podciągnięcie kursu wyżej - rozkręcenie obrotów a tu taka padaka - jak widać giełda jest nieefektywna i ktoś na tym zarobi
Esaliens,jeżeli chciałby wyjść bez straty,to najpierw na 30??? musi podbić,takie są "uroki" niepłynnej spółki,oczywiście teoretyczne,nadal jednak uważam,że to irytująco długie czołganie kursu kiedyś się skończy i z nawiązką obecne niedoszacowanie nawet wobec zawęglonych energetyków odrobimy