• Popyt Autor: ~Akcjonariusz [31.0.77.*]
    Nikt nie chce miotanej polityczne spółki. Dlaczego? Tutaj jest lepsza szopka niż w okresie Bożego Narodzenia. A tekst Pana Staszaka na walnym że za rok liczy że indywidualni będą również zadowoleni było dla mnie napluciem w twarz. Jako akcjonariusz Energa przestrzegam nieświadomych inwestorów przed zakupem tych akcji. Jest to największy ściek na GPW, którym zarządzają ludzie bez kompetencji i honoru.
  • Re: Popyt Autor: ~ES [37.225.16.*]
    To jest bardzo dobra spółka tyko celowo nieudolnie zarządzana aby wypłoszyć pozostałych akcjonariuszy.

Fakty

-wyprowadzanie aktywów do Orlen,
    - działanie na szkodę (ostrołęka węglowa, zakup udziałów PGG za kwotę 600 mln zł, sprzedaż tych udziałów za 1 zł, inne których celowo nie wymienię),
    -oddanie kompetencji Orlen,
    -zadłużanie w Orlen.

Wszystko jak do tej pory jest zauważone.
    Będzie trzeba rozliczyć marionetkowe Zarządy i RN Energa S.A. i dochodzić odszkodowania od Orlenu oraz SP.
    Nie godzimy się na dalsze pokrzywdzanie drobnych akcjonariuszy Energa S.A.

Jestem przekonany, iż finał skończy się pozytywnie.
  • Re: Popyt Autor: ~darek [83.28.78.*]
    To jest bardzo dobra spółka tyko celowo nieudolnie zarządzana aby wypłoszyć pozostałych akcjonariuszy.
    -skoro wiesz,że Energa to bdb spółka,powinieneś też wiedzieć,że gpw to nie kółko różańcowe,gdy chodzi o kasę nie ma sentymentów
    Tak, tak, wg mnie uważają donosiciele i sprzedawczyki.
    jest paru takich wielonikowców nawet na tym forum
    Dnia 2025-06-17 o godz. 18:02 ~darek napisał(a):
    > jest paru takich wielonikowców nawet na tym forum

I nie tylko wielonikowców.

Wszak, moralność Dulskich zawsze aktualna.
    Mamy szczyty hipokryzji.

PS. Ale obrót to dzisiaj wykręcili?
  • Re: Popyt Autor: ~IP [83.30.246.*]
    A PGE, zasuwa na północ, zaraz przegoni Energa S.A..
    ALE JAJA.

Rynek, ocenił zarządzanie i dominację Orlenu?
    Czy nasza Energa, zarządzana przez UKŁAD POMORSKI wraz z Fąfarą prezesem Orlen - przebudzi się?
    zapytaj ES-a,on ci wyjaśni;-)
  • Re: Popyt Autor: ~openerem [91.220.238.*]
    ja też jak patrzę na notowania nie mogę uwierzyć że mimo tak dużego wzrostu innych energetyków nasza Energa stoi w miejscu i ktoś wystawia pakiety po 10 20 tys blokując kurs - nawet gdyby fundusz chciał wyjść to logicznym było by podciągnięcie kursu wyżej - rozkręcenie obrotów a tu taka padaka - jak widać giełda jest nieefektywna i ktoś na tym zarobi
    Esaliens,jeżeli chciałby wyjść bez straty,to najpierw na 30??? musi podbić,takie są "uroki" niepłynnej spółki,oczywiście teoretyczne,nadal jednak uważam,że to irytująco długie czołganie kursu kiedyś się skończy i z nawiązką obecne niedoszacowanie nawet wobec zawęglonych energetyków odrobimy
  • Re: Popyt Autor: ptak1234 [91.150.198.*]
    Kupiłem jeszcze 300 ,ktoś skupuje, ale i druga strona wywala
  • Re: Popyt Autor: ~en22 [85.128.118.*]
    kupiłem dziś ponad 2 k po 12,00
[x]
ENERGA -1,22% 14,56 2025-09-17 17:02:14
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.