Obstawiam, że podywidendowy dołek albo już był albo nastąpi w ciągu 1-2 sesji. Wzrost kursu do poziomu 78-80zł w dniu wypłaty dywidendy gdzie część akcjonariuszy reinwestuje środki. Giełda nie może im pozwolić żeby reinwestowali po dobrej cenie, więc zaraz nastąpi korekta całego ruchu. Mielonka do końca lipca (do wyników) aby ostatki tulipanków się wystrzelali z amunicji, wyniki obstawiam albo rekordowe albo blisko rekordu i od sierpnia zaczynamy budować nowy ruch wzrostowy.
Zapisać i zapamiętać. Jestem na tej spółce od ponad 5 lat widziałem takich dziwnych ruchów tak wiele, że uśmiecham się pod nosem :D
To kręć, moim zdaniem to czysta głupota. Ja na samym holdzie plus dywidendach (i często reinwestycji) zarobiłem pewnie w ciągu 5 lat pewnie gdzieś między 600 a 1000% nie kiwając palcem. Kręć kręć, wolumen też musi nam ktoś nabijać.
Ja jestem Pit, ten nagon spadziowy od - XTB nie przejdzie 22,70 i ciebie pamiętam , bo zawsze byłeś moim kolejnym nickiem.
Kolarzowalismy zawsze razem.
Ciebie też piecze te XTB. Skąd raptem ta zmiana frontu?
Fujka, kolarz.
~Xxx 2025-06-16 19:27
Minus 20% też nie powinno dziwić. Wiszę po 200zł i nie wiem już, czy zejdę z haka kiedykolwiek.
Jak po sznureczku. Przewidywalnie nieprzewidywalna spółka :D
Gdyby podbiło na 80+ i skorekciło poniżej 78zł to podziękuję bardzo wszystkim sprzedającym z całego serducha i dokupię, bo od sierpnia rozpoczynamy atak na 100+
I jest wybicie na 82, jest korekta :D Jak w zegarku. Zaczynamy mielonkę do wyników (rekordowych). Ta spółka jest banalna do rozgrywania jak się zna jej mechanizmy.
Do zobaczenia na 100+ (lub chociaż atak na 100) w sierpniu/wrześniu.
P.S. Pozdrowienia również dla dawców taniego papieru dzisiaj na poziomie 77-78 zł.
Wg niego korekta miała się skończyć 77-78. Raz czy dwa można trafić z takimi przepowiedniami, ale nikt nie ma monopolu i rynek szybko zweryfikował jak to jest z przewidywalną nieprzewidywalnością XTB : )