Choć w sumie nie! Czy ja dobrze rozumiem z niego ze wniosek do FDA został złożony? "Projekt aktualnie znajduje się w badaniu klinicznym oraz w procesie certyfikacji i dopuszczenia na rynku Amerykańskim procedurą FDA 510(k)"
Komunikat wcale nie jest jasny. To że jest w procesie certyfikacji również może oznaczać że są w kontakcie z fda i przygotowują się do składania. Wątpię żeby już złożyli.
Masz jasno napisane: "Projekt aktualnie znajduje się (...) w procesie certyfikacji i dopuszczenia na rynku Amerykańskim procedurą FDA 510(k)". Nie, ma napisane że są w kontakcie tylko ,że proces już trwa. Jeśli tak nie jest to mamy wprowadzenie inwestorów w błąd.
Od kiedy nie jest w trakcie certyfikacji co za bzdura , oczywiscie że jest nawet jeśli finalna dokumentacja nie jest złożona . Proces zaczyna sie w momecie pierwszych testów , jak walidacja , kombatybilność , test wybarwiania itp
Ja bym jednak porównał treść komunikatu o patencie w USA z dnia 2 kwietnia do dzisiejszego. Taka metoda jest często stosowana podczas analizy komunikatów np FED czy ECB. Podkreśla się wtedy zdania które się pojawiły jako nowe bądź te które wypadły. Polecam taką metodę ale nie sądziłem że Prezes ma takie ciągoty detektywistyczne , oj nudzi mi się w tej robocie, nudzi
treść komunikatu z dzisiaj: "Tym samym wszystkie trzy składowe patenty projektu CoolCryo uzyskały ochronę patentową w Korei Południowej. Celem projektu CoolCryo jest stworzenie urządzenia medycznego, służącego do leczenia arytmii poprzez wykonanie kardiochirurgicznej krioablacji serca. Projekt aktualnie znajduje się w badaniu klinicznym oraz w procesie certyfikacji i dopuszczenia na rynku Amerykańskim procedurą FDA 510(k)."
treść komunikatu z 2 kwietnia: "Tym samym wszystkie trzy składowe patenty projektu CoolCryo uzyskały ochronę patentową w Ameryce Północnej (USA + KANADA) oraz w Indiach co w związku z nadchodzącym złożeniem dokumentacji do procedury 510K w FDA (Food and Drug Administration), znacząco przybliża ten projekt do komercjalizacji na rynku Ameryki Północnej."
A co do prezesa nie myśli o finansach jak coś sprzedać bo kołdra robi sie coraz krótsza a kolejna emisja bedzie napewno oprotestowana tym razem przez wielu ludzi co odłoży ją w czasie
To zalezy ile są warte te wszystkie patenty i produkty na teraz. Może znajdzie się kupiec za 25 - 30 mln $ co da 95 - 110 mln zł I po odjęciu kosztów upadłości zostanie 80-100 mln co da 10 - 13 zł na akcje. Takiej ceny przy tym prezesie i jego działaniu długo nie będzie a kolejna emisja tylko rozwodni całość. 100 mln dolarów to można sobie między bajki włożyć.
Dokładnie tak. Syndyk jakby co sprzeda to duuuuuużo szybciej. Przy obecnej wycenie Spółki raczej nie ma szans by akcjonariusze stracili na upadłości... To lepsza opcja niż kolejna emisja "pod stołem"
Proponuję byście od razu złożyli propozycje prezesowi że kupicie prawa do technologii za 20 mln USD i wystawcie na olx, syndyk tak zrobi również bo gdzie ma wystawić , to lepiej żebyście Wy wystawili nie będzie chociaż kosztów egzekucji
Podobno są chętni tylko jak to Prezes określił "chcą zapłacić grosze". Jak są chętni to i syndyk sprzeda bez ogłoszeń na OLX, spółka znana w środowisku to i wieści się szybko rozniosą.
Tak na poważnie to te ostatnie "lansowania" optymistycznie mnie nie nastawiają. Może to być próba szukania kapitału ("kapitał na zdrowie"). Co do fantazji o upadłości to nawet przy oprotestowaniu, opóźnieniu czy tez całkowitym zablokowaniu emisji o upadłości zapomnijcie.
Moim zdaniem jak kiedyś pisałem że to ekipa od prezesa zbiera akcję kombinują z kursem . To nie próba szukania kapitału lecz szukania akcji .prezes próbuje nas wystraszyć emisją opóżnieniem do FDA .nie wiadomo jak daleko jest sprzedaż PP ponoć ma być sprzedany do Indii a akcyjki zbierane . Rotundzie był cały czas oblegany przez różnych gości nie szło mu zadać pytań.30 czerwca będzie firmie gorąco
Jony o czym Ty piszesz? Jakie zbieranie?? fakt - osłabła podaż ale popytu wciąż nie ma. Po drugie - przecież licencje na PP na Indie już sprzedali 5 lat temu? xD ale wpływów z prowizji coś na koncie nie widać...
hmmm przeoczyłem? Mogę prosić o link do takowej informacji. Bądź w którym raporcie spółki to znajdę? Skoro jednak znowu chce to upchnąć do Indii to po co wydatki związane z CE?! Nikogo chętnego w Europie na to nie znaleźli?
Nikt przy zdrowych zmysłach niema na myśli upadłości , projekty są na zawansowanym etapie , jest ogromna różnica pomiedzy rokiem 24 a dziś , sam prezes twierdzi że mają ruch firmie są zainteresowani projektami to dlaczego ma być kolejne rozwodnienie skoro jest tak dobrze według niego .Mają doradce w projekcie PP mogą go sprzedać taniej .Jak jestem na ookładzie tej firmy 5 rok to już najwyższy czas na wyniki poza braniem tylko kapitału od inwestorów . Chyba że jest całkiem odwrotnie niż prezes mówi .