• Analiza sprzedaży Autor: ~Analitykk [91.94.23.*]
    PC w poniedziałek powinien przebić 100tys.sztuk
    PS5 dobije do 40tys razem z kilkutygodniową wyprzedażą
    Xbox poza gamepassem spodziewałbym się 10, góra 15tys.sztuk
    Łącznie ok.150tys.sztuk , co dałoby przychody na poziomie ok.11-12mln zł plus to, co dostaną jednorazowo za gamepassa. Szału nie ma, bo już jutro wypad z Top 10, a dokonca tygodnia z top20.oceny ustabilizują się na mocnej 8. 88 , może nawet 89%
  • Re: Analiza sprzedaży Autor: ~1umba1 [31.0.95.*]
    Na pohybel pseudo analitykom. Jestem właśnie na tarasie i bujam się na huśtawce i nie mogę przestać się śmiać z anali.
  • Re: Analiza sprzedaży Autor: ~Analitykk [91.94.23.*]
    Aha. Budżet wraz z marketingiem szacuje na 65mln złotych. Wtatarczy zestawić obydwie sumy i macie prawdziwy obraz tej premiery.
  • Re: Analiza sprzedaży Autor: ~gitman [37.248.168.*]
    Będziesz dzieci w biedzie chował Panie analityk.
  • Re: Analiza sprzedaży Autor: ~Analitykk [91.94.23.*]
    @gitman widzę, że sympatyczny z Ciebie jegomość, ale zakładanie, że Altersi na pozycjach poza Top 50 na WSZYSTKICH kluczowych rynkach PS5 sprzedają więcej niż to, co napisałem, jest bardzo nierozsądne. Pozdrawiam
  • Re: Analiza sprzedaży Autor: ~Upup [188.172.110.*]
    Musisz się nauczyc liczyć, 200k jak nic pęka w poniedziałek
  • Re: Analiza sprzedaży Autor: ~agencja [46.112.66.*]
    Możesz podać źródło danych do swoich wyliczeń...?
  • Re: Analiza sprzedaży Autor: ~Kubańczyk [89.79.212.*]
    Musiałby się odwrócić i ściągnąc spodnie
  • Re: Analiza sprzedaży Autor: ~BP [84.205.185.*]
    Fajna ta analiza. Taka z rodzaju, bo mi się wydaje :P

Przy tej ilości recenzji i peaku graczy 150k szt na PC już pękło.

PS Store nie podaje danych więc tu jest wróżenie z fusów dosłownie.

Ponoć sam MS daje 20kk za gamepassa, ale tu nie mam potwierdzonego info.

Także są analizy i analizy :P
  • Re: Analiza sprzedaży Autor: ~BP [84.205.185.*]
    A znając życie nawet nie uzwględniłeś, że gra na PS kosztuje 159/229, a duża część na PC to edycję deluxe.
  • Re: Analiza sprzedaży Autor: ~Analitykk [37.225.52.*]
    Wszystko uwzglednione. Średnia z konsol to 90 zł, średnia z PC to niestety tylko 50zl.
  • Re: Analiza sprzedaży Autor: ~Kubańczyk [89.79.212.*]
    Nawet jakby tak było to rozumiem, że TA znika już jutro ze sklepów? Tylko w weekend mogli sprzedawać? Embargo wprowadza UE czy jak? Przecież pełno ludzi kupi to za tydzień, dwa... miesiąc...
  • Re: Analiza sprzedaży Autor: ~Analitykk [37.225.52.*]
    Jasne , że tak @Kubanczyk. Tylko , że kolejny taki wolumen zejdzie za 3-4tygodnie, a potem za 3-4miesiace, więc do końca roku razem z gamepassem za 20mln gra ma szansę na zwrot. Tylko tyle i aż tyle. Zarobki od przyszłego roku, ale już na dużo naszych sumach. Może dobiją do 7-8mln kwartalnie. Przypomnę, że pozostałe tytuły nie pokrywają kosztów studia, więc to nie będzie czysty zysk.
  • Re: Analiza sprzedaży Autor: ~As [5.173.50.*]
    Podzielam większość ale nie zgodzę się co do dochodów z gamepassa. Otóż za FP2 20 mln to było ok ale ta gra zaliczana była do segmentu AA a TA nie, dlatego za TA jak dostaną połowę tego co za FP2 to będzie sukces.
  • Re: Analiza sprzedaży Autor: ~BP [46.112.108.*]
    No moim zdaniem twoja analiza jest błędna. Ilość sztuk sprzedanych będzie większa. Tak jak pisałem założenia masz błędne. Ale to czas z weryfikuje bo z betonem to się nie ma co wykłócać.
[x]
11BIT 3,20% 155,00 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.