• Ile zarobi 11bit na TA Autor: ~As [89.151.21.*]
    Skoro na FP2 gdzie od wielu miesięcy mieli przedsprzedaż to w 3kw sprzedali 511 tys kopii przy cenie sprzedaży 160zł (a tu mamy ledwie 109zł) i przychód wykazali 78 mln a zysk netto 48 mln. Peak był ponad 30 czy 35 tys, nie pamiętam dokładnie. To jakie kokosy będą z TA? I jak to się przełoży na kap ponad 500mln?
  • Re: Ile zarobi 11bit na TA Autor: ~1umba1 [31.0.95.*]
    Bezsensu. FP2 wyszedł tylko na PC. THE Alters na pc, ps5 i Xboxa. Skoro Peak 15k. jest bardzo słaby to przyjmijmy go również do konsol. Pc 15k + ps5 15k + Xbox 15k razem wychodzi 45k. Plus gra wychodzi w pudle i wiele osób ja właśnie w tym stanie kupiło i czeka na dostawę. Plus gra ma bardzo wysoka ocenę itp.
  • Re: Ile zarobi 11bit na TA Autor: ~As [89.151.21.*]
    Słabą macie pamięć. Przypomnę FP2 był wiele miesięcy w przedsprzedaży w której sprzedano ponad 200 tys egz. do dnia premiery a czy TA był w przedsprzedaży? :-) Kolejna sprawa to FP2 w przedsprzedaży miał wersję deluxe w cenie 260zł czy o 100zł więcej od ceny z dnia premiery. Oj chłopcy, chłopcy nie odrobiliście lekcji domowej?
  • Re: Ile zarobi 11bit na TA Autor: barteq87 [188.127.27.*]
    naprawde nie wiem na co teraz niektórzy ludzie tu liczą ? Premiera przebiła oczekiwania analityków i chyba wszystkich inwestorów. Mówimy o samej premierze bo nikt nie wiem jaka będzie sprzedaż w perspektywnie długoterminowej, ale przyszłość napewno wygląda optymistycznie. Wystarczy zobaczyć profile na X ludzi, którzy analizują gamedev np. Zofia Gambetti czy MarioLTerm. Marcin Podlacki w porannym podcascie po peaku w granicach 8k rano szacował cene akcji w poniedziałek w granicach 250-260 zł (puście sobie na youtubie). Wiec teraz takie naganianie w sumie nie wiem na co ? bo na spadki ? :D Na koniec dane z Gamelettera:

15,123 graczy w maksymalnym peaku. 91% pozytywnych z 771 ocen na Steamie. Średnia 4,69 z 693 ocen na PS Store. 85,176 oglądających w maksymalnym peaku na Twitchu. 6 miejsce na liście global top sellers. 65,060 followersów. Biorąc dodatkowo pod uwagę aktualne komentarze, przystępną cenę i zasięgi GP, mamy tu kandydata na niezły long seller
  • Re: Ile zarobi 11bit na TA Autor: ~agencja [46.112.80.*]
    Przytaczasz dane na chybił trafił, które pasują ci pod tezę. No dobrze. Przywołałeś III kwartał i zysk na 48 milionów na 11B. I pytasz o kapitalizacje. A jak się ma zysk za III kwartał w wysokości 78 milionów na CDR i ich ówczesna kapitalizacja na poziomie 16 miliardów złotych, czyli 30 razy większej niż obecna 11B?
[x]
11BIT -2,16% 181,50 2025-10-24 17:00:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.