• Jaki pan taki kram Autor: ~Nowicjusz [188.146.152.*]
    Lemingi na forum snują mniej lub bardziej fantastyczne teorie dlaczego kurs PGE tak mocno spadł. Nie ogarniają mechanizmów które rządzą giełdą a w szczególności na spółkach z udziałem SP. Odpowiedź jest niezwykle prosta. Wybraliście rząd który przedkłada Brukselskie zalecenia nad dobro RP. Rząd który systematycznie od 1.5 roku niszczy naszą gospodarkę, prawo, kulturę i naukę. To że polityka i gospodarka są ze sobą powiązane jest sprawą oczywistą ale jest to poza waszą zdolnością pojmowania. Teraz ja się uśmiecham czytając posty uśmiechniętych które są zupełnie oderwane od rzeczywistości.
  • Re: Jaki pan taki kram Autor: ~enio [195.128.172.*]
    taki czy inny ten sam ,, walek - tu niby kreuja polityke brukseli - zielony lad a poprzednicy jechali na dobru kraju - patrz przyklad JSW jak to wzrastalo z 20 do 70 a po wypowiedxzi jednego z rzadzacych o mozliwoosci wprowadzenia podatu od nadmiernych zyskow spolek energetycznych spadlo do 30 - a potem ten sam z rzadzacy powiedial ze - rzad jednak zrezygnuje z tego podatku i znowu skoczylo na blisko 70
    dzis JSW jest po 25 bo - kopalnie trzeba zamknac itd itd znow trend brukseli
    a tak na prawde wydaje sie ze
    zarzad PGE opracowujac nowa strategie na najblizsze 10 lat zapomnial (albo chcial) co sie stalo w ostanich 2 latach - a moze to tylko taka zagrywka - bo za 2 miesiace zmienia ta strategie i powidza ze beda importowac prad z ukrainy - bo po co ty czy ja masz zarobic - wystarczy ze oni zarobia na tobie

dzis jak sie okazuje sukcesem obecnych politykow ue (w tym naszych obecnych czolowych) we wprowadzaniu zeielonego ladu - jest przeczepienie na trwale zaretek do butelek z napojami -
    a i to pewnie tez jakis walek
    - tak ja normy euro w samochodach, ze ci ktorzy w ue zadali ich wprowadzenia sami oszukiwali caly swiat (afera dieselgate) ale tym samym wycieli z rynku ue konkurencje

nie wazne kto ale wazne jak pozbyc mnie ciebie ,,,, pieniedzy

:-))

• Re: Jaki pan taki kram Autor: ~Wyborca [77.222.239.*]
    Niech jeszcze wróci PIS do władzy, to już po rekordach na GPW.Bawi mnie to, że ludzie nie widzą, że przez 8 lat rządów PIS, WIG20 miał wielkie problemy z przekroczeniem 2500 pkt.Co po odebraniu im władzy się udało z łatwością.Inwestorzy nie trawią PISu, jak PIS wróci do władzy, to można odejść z GPW na kilka lat.. A jak ktoś mi nie wierzy, to niech sobie przeanalizuje wykresy...Także gratuluję, Glapa już zmienił ton, co do obniżek stóp.Brawo rodacy.W sumie 60-70% społeczeństwa na wsiach, głosowało na Nawrockiego, głównie bez wykształcenia, to tam przecież nikt nie inwestuje na giełdzie....Brak słów, ale na bankierze są klakierzy PISu, co się cieszyli, że Nawrocki wygrał.. też Wam gratuluje....
  • Re: Jaki pan taki kram Autor: ~s_pisek [95.49.88.*]
    Nie tłumacz pisowskim tłumokom. Nic nie są w stanie zrozumieć karmieni przygłupami z pis,
    ludzi którzy się za pis dorobili majątków nawet takie coś jak lichocka.
    prezydenta, który poczuł się jak król - ciekawe kto mu napisał doktorat
    i media z nimi związane robiące na propagandzie majątek.
    Do tego dochodzi kler, który zrobi wszystko żeby doszli z powrotem do władzy,
    bo im to się finansowo opłaci.

• Re: Jaki pan taki kram Autor: ~Myslacy [46.112.80.*]
    Tumok to ty jesteś dokwadratu!
  • Re: Jaki pan taki kram Autor: ~Wyborca [77.222.239.*]
    Ile PGE kosztowało na giełdzie jak PiS objął władzę w 2015 roku a ile kosztowało jak oddał władze w 2023...sprawdźcie sobie
  • Re: Jaki pan taki kram Autor: ~enio [195.128.172.*]
    zarzad ma sie dobrze (haslo za komuny rzad sie sam wyzywi)

ale przychody w 2024 w stosunku do 2023 spadly o ok. 1/3 (31 mld) co sie stalo ???? Rzad kazal zamknac elektrownie w Turoszowie czy jakas inna ???

komformisci z zarzadu mowia o wydatkach na poziomie 270 mld a nic nie robia aby utrzymac przychody na poziomie ktory pozwolilby wygenerowac jakis zysk -

po prostu - cacy
  • Re: Jaki pan taki kram Autor: ~Myslacy [46.112.80.*]
    No widać właśnie jak rośnie bo P0 rządzi!!!!!
[x]
PGE 4,53% 11,41 2025-11-10 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.