powanie sie zastatnawiam nad kunem akcji PGM, chce przeznaczyc 50 tys zl. powiedzcie czy kupowac w poniedzialek pewnie w oklocach 19, czy jednak poczekac na korekte np do 14 ?. mowie o tych korektach bo osatnio byle 3 mocne... Reasumojac - czy kupujac po 19 zarobie? Z gory dziekuje.. Pzdr Sebastian
Nikt nie jest wróżką. To że zdarzyła się jedna czy druga korekta, w tym ta ostatnia gdzie leszcze sypały na oślep akcjami nie znaczy że taka musi się zdarzyć. Musisz zaryzykować w sensie momentu kupna i z tym żyć. Kupujący w dołkach i sprzedający na górkach to tylko szukać w bajkach i na forum bankiera. Pozdrawiam. wg mnie dobra spółka na dłużej niż tydzień
Dużej korekty tu już nie będzie, ale może się wahać między 17.5 a 20.5. Kupowałbym raczej poniżej 18, większe kwoty to ryzyko. Chociaż kto wie, co przyniesie przyszły tydzień.
Poważny zarobek to dopiero q4 2026
Gotwka bedzie mi potrzebna na wiosne 2027, takze moge potrzymac akcje prawie 2 lata. pytanie jest nastepujace, czy ta fabryka amunicji na pewno ruszt na koniec 2026"???
Korekta jaka by nie była, to jednak była, ty się zastanawiasz czy wchodzić? Większej nie będzie, gdyż oprócz kółkowiczów są i inni chętni do zakupów, ja kupuję gdy tylko mam środki. Nikt kury znoszącej złote jaja nie pozbywa się.
Nikt przyszłości nie zna. Przez półtora roku wszystko może się zdarzyć. Natomiast obecnie wygląda to według mnie bardzo dobrze. Jak ktoś wykłada kasę rzędu 250mln, to wydaje mi sie ze coś z tego bedzie
oj nie gadaj zarzda biomedu klamalw zywe oczy ze juz lek z osocza ze juz podaja pacjentom.... tego sie tutaj tez bije ze z duzej chmury maly descz bedzie. chociaz w z drugiej strony duze pieniadze zostaly zainwetowane plus geberal Skrzyczak w zarzadzie
Kup za Rok zobaczymy . Ja też kupiłem i trzymam, myślę że jest potencjał. Dopiero zacząłem tą przygodę i mam nadzieję że pozytywnie zakończę. I za bardzo nie czytaj tych pajaców z tego forum co piszą o banka itp. Pozdrawienia dla normalnych ludzi
Ja kupiłem mam średnią 15,2 zł i papier trzymam długoterminowo. Na pewno po drodze będą tu jeszcze nie raz korekty, ale nie liczyłbym na 14-15 zł już. Chyba, że jakieś negatywne ESPI by się pojawiło od Spółki (czego nie przewiduję). Wczoraj mieliśmy najwyższe zamknięcie w historii przy dużym wolumenie. Moim zdaniem Spółka ma silny potencjał i mocny Zarząd. Warto trzymać dłużej.
Dnia 2025-06-13 o godz. 21:00 ~Sebastian napisał(a): > powiedzcie czy kupowac w poniedzialek pewnie w oklocach 19, czy jednak poczekac na korekte np do 14 ?. mowie o tych korektach bo osatnio byle 3 mocne... Reasumojac - czy kupujac po 19 zarobie?
Gdyby kurs zszedł jeszcze do 14 zł, zalecałbym ostrożność i ponowną analizę fundamentów.