Pytanie do bardziej doświadczonych.
Jestem ma GPW od niedawna. Taka głęboka korekta w tak mocnej fundamentalnej spółce po naprawdę dobrych wynikach kwartalnych to częste zjawisko?
Jestem na gieldzie od 2006 r a na RB od półtorej roku , zarobiłem sporo ale tak dziwnych zachowań kursu nie pamiętać ma Sp. która ma tak solidne podstawy i dobra ocenę.Natomiast spotkałem się z dziwnymi zachowaniami kursów na Sp. które nie miały tak mocnych fundamentów i zdążało się ze KNF wkraczał w akcje.
Nie podejrzewam że tu może być jakieś fokus pokus ale jak uczy historia wszystko jest możliwe.
Jeśli nie ma trupa w szafie, to ta sytuacja nie jest normalna. Jedynym usprawiedliwieniem jest zmiana akcjonariatu, oraz duża ilość akcji które zostały wrzucone w rynek. Na szczęsice większość z nich ma już mocnego właściciela, a reszta jeszcze szuka i moim zdaniem z tąd takie turbulencje. Warto jeszcze zwrócić uwagę na sytuację gdzie kurs z ATH 135 zjechał na 90. Procentowo jest to podbny wynik. Ja siedzę od na Rainbow od końca kowidu i jeszcze trochę posiedzę, wynik finansowy cały czas na dużym plusie i wiem że będzie jeszcze dużo dużo większy. Cierpliwości, bo spółka jest na long a kolarze zawsze będą próbowali coś ugrać