• raport to nie wszystko... Autor: ~greg [85.200.94.*]
    ci co oddają na tych poziomach zapomnieli chyba o skupie. do końca roku ma zostać skupionych w celu umorzenia jeszcze chyba dobrze ponad 700 000 akcji. biorąc pod uwagę wyniki, perspektywy rozwoju i cenę, raczej trudno znaleźć lepszą i bezpieczniejszą lokatę kapitału na gpw.
  • Re: raport to nie wszystko... Autor: ~maxx [85.222.86.*]
    słabe te wyniki - ponizej prognoz
  • Re: raport to nie wszystko... Autor: ~greg [85.200.94.*]
    nie wiem, jakie Ty prognozy widziałeś, ale prezes zapowiadał słabsze wyniki r/r. ci co liczyli na wzrost kilkuset % wysypią się, dając inym okazję dobrać taniej.
  • Re: raport to nie wszystko... Autor: ~floridians [83.13.254.*]
    Chyba naprawdę ktoś nie myśli albo nie umie czytać raportów. wiem panika, pęd szczurów itd, ale spadek 5% po takim raporcie i perspektywach.... !!! Myślę że rozsądnie byłoby przeczytać jeszcze raz ten raport i newsy i pójść po rozum do głowy bo tu się tak 20PLN szykuje a nie 12PLN... Jest jeszcze kilka innych takich niedowartościowanych spółek - ludzie nauczcie się jak interpretować wyniki finansowe (vide np. Triton - następny przykład - ale to już inna historia). Ja grzecznie dokupuję im niżej tym lepiej, odezwę się jak wylądujemy na 20PLN
  • Re: raport to nie wszystko... Autor: ~maxx [85.222.86.*]
    z raportu : atc - obroty spadek o 30% ! przychody grupy minus 13%, a co do prognoz to była bre 2 mln jest 1 mnl. A do tego zmiana trendu na kusach działa niekorzystnie
  • Re: raport to nie wszystko... Autor: ~greg [85.200.94.*]
    drugi kwartał jest najgorszy dla branży, zwłaszcza w okresie spowolnienia. porównując do konkurencji i tak jest rewelka, a warto się przyjrzeć całemu raportowi. jeśli uważasz, że jest drogo to sprzedaj. chętni się znajdą
  • ABPL Autor: ~Łukasz [213.156.101.*]
    też uważam, że AB jest w tej chwili jedną z najtańszych spółek na gpw, nie rośnie bo kursy już bardzo mocno poszły w górę od lutego i ludzie się boją, że wejdą "na górce" ale w dłuższej perspektywy fundamenty zawsze zwyciężają. Inna tania spółka to moim zdaniem Magellan, C/Z też poniżej 10 a ROE 16% !
[x]
ABPL -1,46% 121,20 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.