Misiu to dlaczego od miesiecy blokujesz kapitał żeby kupić po 28 czy 22 skoro jest tak źle to taki wytrawny inwestor jak ty nie powinien jej kupować nawet po 1groszu. A skoro ustaliliśmy już że nie jesteś tu żeby kupić i sprzedać z zyskiem to ustalny jaki jest Twój cel bycia tu. Przecież możesz zbierać puszki na dworcu za kilka złotych na godzinę. Czy ktoś płaci ci kilka zloty wiecej za to żebyś nakłaniał inwestorów do sprzedaży? A skoro to bajbardziej prawdopodobna hipoteza.
To czy skoro ktoś musi inwestować nawet kilka złotych dziennie ma zatrudnienie takiego zawodowego "dobrego wujka" jak ty to czy ten podmiot przelewający Ci te kilka złotych nie wierzy że akcje spadną samoistnie?
Mam akurat przerwę w pracy i udaje że pisze coś ważnego, użyłem jakieś 15% swojego intelektu do stworzenia tego tekstu ale w miarę możliwości odpisz
" A skoro ustaliliśmy już że nie jesteś tu żeby kupić i sprzedać z zyskiem".... kiedy to ustaliliśmy? "... czy ten podmiot przelewający Ci te kilka złotych..." doprecyzuj.
Jestem na paru spółkach i wiem jedno że nasze wypociny na forum nie mają żadnego znaczenia , można tylko informacyjnie coś zaczerpnąć . Mam spółki ciche jak Kruk i rozgrzane na forum jak Mirbud - Mirbud przynosi ciągły zysk ale zaskakuje kierunkami - przy wygranych przetargach spada i z patelni zrywa się na północ to generuje wściekłość na forum tych niecierpliwych i jest duża grupa ,, pokerzystów" czekających na jeden złoty . Generalnie źle nam poszło z tym Izraelem no ale tak to jest . Generalnie zostawiam Ryvu na longa i myślę że jak nie będzie wojen będzie ok .
Najgorsze fora to chyba te spółek z udziałem skarbu panstwa KGHM Orlen. Tam nikt nie pisze o kontraktach czy cenie ropy miedzi. W kolo walkowane PO PiS. Na cdprojekt mamy LoL i Chorągiewka Mentora. Jak w poniedziałek sprzeda to pisze o wojnie krachu i końcu świata jak we wtorek kupi to pisze ze wojny nie bedzie a nowy wiedzmin bedzie jutro. W środę nowe kółko ta sama historia.
Ale mamy też 2 którzy podają aktualne wartości z ortexa i kilku którzy mają wiedzę z AT i rozeznanie w rynku. Cdprojekt jest najbardziej shoetowaną spółką na wigu i takich pokerzystów przerabiamy po kilku tygodniowo zmieniają nicki ip ale ten sam makaron na uszy od kursu z poziomu 100 w lutym 2024 to 270 teraz caly czas pisą o korektach i spadku na 100