• Rachunek buybacku Autor: ~Frankowsky [37.30.29.*]
    Przy założeniu, że na buyback zapiszą się wszystkie akcje oprócz wyłączonego Bafago, to zostanie skupionych około 17% wszystkich akcji każdego zapisanego akcjonariusza. Takie rzeczy się nie zdarzają, że wszyscy się zapiszą, więc w praktyce około 17% to minimum i będzie ten procent większy. Cena skupu wynosi 90 złotych, więc na tę chwilę jest to cena bardzo atrakcyjna. Przypuszczam, że skoro obaj akcjonariusze zaakceptowała taką formę wyjścia AMO, to możemy się spodziewać corocznych buybackow w tej formie aż do wyzerowania AMO, na czym Bafago zależy, bo zależy prezesowi na tym, jak widać nawet kosztem nie uczestniczenia w buybacku, ku uciesze drobnych, nie powiem, jestem zadowolonym posiadaczem akcji. Pozdrawiam serdecznie.
  • Re: Rachunek buybacku Autor: ~byczko [37.31.134.*]
    Powiem tak :-) przy założeniu że co 4 akcja będzie skupiona za 90 zł to kurs nominalny na dziś 60 zł / a kurs opłacalny 70 zł chyba że będą robili co roku skup ( z wypracowanego zysku ) a to jest możliwe przy dużej chęci zakupu złota jako inwestycja _ na ten czas jedna z fajniejszych spółek na NC (i nie tylko ) do inwestowania
  • Re: Rachunek buybacku Autor: ~marko [5.173.58.*]
    Jak wyliczyłeś ten kurs "opłacalny"? XD
  • Re: Rachunek buybacku Autor: ~Steakhouse [94.254.231.*]
    No jak to jak xD kurs obecny plus na oko jakaś premia minus pierwiastek z prawdopodobieństwa że coś będzie nie tak i cyk, masz wynik xD
  • Re: Rachunek buybacku Autor: ~byczko [37.31.134.*]
    Nawet się nie musiałem produkować bo jest szybka konkretna odpowiedź xD
  • Re: Rachunek buybacku Autor: ~tomek223 [89.46.11.*]
    jest tez taki efekt, ze im bardziej kurs rosnie, tym mniejsza premia, tym mniej ludzi sie zapisze, tym wieksza premia. xd Ile tam nie skupia i po ile, to walic, spolka to miod na longa, w mojej skromnej opinii oczywiscie
  • Re: Rachunek buybacku Autor: ~eRDe [91.241.32.*]
    Teraz tylko czekać na wysyp forumowych trolli zniechęcających do udziału w skupie.
  • Re: Rachunek buybacku Autor: ~jaja [91.94.70.*]
    Gdzie ten skup?
[x]
MENNICASK 2,00% 51,00 2025-09-19 15:46:07
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.