Spółka bazuje na swoim flagowym produkcie Crime Scene CLEANER, który wszedł do sprzedaży w połowie sierpnia 2024. Gra zarobiła 16 mln zł po potrąceniu wszystkich kosztów w 4 i pół miesiąca , czyli do końca 2024. 1 kwartał przyniósł kolejne 4,66 mln, czyli łącznie ponad 20,5mln zł. 2 kwartał to dalsza sprzedaż PC i debiut na gamepassie - prawdopodobna suma jaką President dostał to 2-3mln usd . Prawdopodobne jest ,że President po 10,5 miesiącach sprzedaży osiągnie zysk przekraczający 30mln zł. Do tego już jutro gra wchodzi na PS 5 , gdzie może dołożyć kolejne 10-20mln zł , ale w dłuższym terminie , czyli do końca roku. Reasumując: 2024 16mln zysku netto 2025 30mln zysku netto 2026 dzięki płatnym DLC i wejściu nowej gry będzie to moim zdaniem ponownie 30mln zł Dla obecnej ceny 108 zł c/z po 2 kwartale wyniesie ok.3,5 Moim zdaniem jest tu co najmniej 50% potencjał wzrostu, a może nawet 100%.
Po pierwsze nie było żadnej emisji po premierze CSC. A po drugie jednej gry? Może i tak, ale zyski na poziomie 15-20 mln będą robili przez 3-4 najbliższe lata. Matematyka jest dość prosta.
zobacz w dokumencie informacyjnym po ile byly ostanie transakcje i nie manipuluj 1 np 10 tys akcji 58 zl z kwietnia pol roku po premierze, tak sie kase robi, dajecie sie naganiac a pozniej placz , sypia wam rynek az w oczy kluje.
nie no jasne 40 tys akcji po okolo 50 zl po premierze CSC to nic wielkiego o pozostalych 150 tys dopuszczonych do obrotu to tez nic wielkiego , 100 % zysku maja widac ze sypia a ten pisze ze to nic wielkiego hahah
Nie jesteś zbyt bysty, ale coż odpowiem ci. Przeczytaj 3 razy zanim odpowiesz:) Po pierwsze transakcje po premierze CSC nie są niczym zabronionym. Pewnie realizowały je osoby z emisji akcje A. Po drugie tak 150 000 akcje jest dopuszczone do obrotu, bo NC wymaga co najmniej 15% FF. Na tym polega giełda, że ktoś sprzedaje, a ktoś kupuje. Po prostu znajdź sobie lepszą spółkę, a nie rób tutaj za dobrego wujka :)
nie ma argumentow wiec zaczynaja sie personalne wycieczki, wiec widac trafilem w czuly pkt, oczywiscie ze transakcje nie sa zabronione ale ja mysle ze ty mozesz byc jednym z tych co kupili te akcje po 50 zl i teraz nagania na forum zeby sprzedac naiwnym po 100 % wzrostu, rynek to zaraz odczyta i wiadome ze nie na reke wam jest jak takie rzeczy wyciagam.
uuuu i na koncu sie obrazil , dzis 15 tys w rynek sprzedaliscie a tu jeszcze 180 tys akcji czeka na sprzedaz , jak sie leszcz zorientuje ile wy macie na tym zarobku to sie tu zaraz stratujecie jak zaczna wyprzedawac ci co od was kupili ze strata.
kupiles po 100 % wzroscie, brawo!! a znajomi krolika dzeisiatki tysiecy akcji obejmowali po okolo 50 zl juz po premierze CSC, pewnie sa mega zadowoleni ze na gieldzie nie brakuje dawcow kapitalu a widac ze ewidentnie sypia.
Co ma do rzeczy , że ktoś objął poza rynkiem? Przecież to jakieś małe pakiety były to raz, a dwa Crime Scene Cleaner zarobi ok.100mln zl do konca 2027 a IP zostaje w spółce. To najlepiej oceniana polska gra na steam, wiec IP jest warte paręset milionów co najmniej, bo know-how zostaje w Spółce. CSC 2 już w co-op może zarobić 100 mln , ale w rok i to rynek wycenia na 110mln zł? Dla mnie ok. Kupiłem dziś i będę kupował po tych cenach w najbliższych dniach. Już wkrótce będę miał 13% zwrot w postaci dywidendy, a w przyszłym roku akcje oddadzą mi kolejne 27%. Więc de facto akcje kupuje po 60 zł...Z takim IP. :) Pozostałych tytułów nawet nie liczę, ale widać, że Ship z co-opem ma duży potencjał i ma eyjsc w przyszłym roku. Celestial pewnie też zarobi, bo wygląda na starannie zrobioną grę.
A osobom sprzedającym te akcje w łącznej liczbie ok.25k gratuluję umiejetnosci inwestorskich , choć mam wrażenie, że część z tych transakcji (zwlaszcza ta na 10k akcji serii A) była umówiona pod nie za wysoki debiut. Niemniej każdy ma prawo te 500 akcji kupionych w 2021 sprzedać, bo już za długo czekali na debiut. Dla nas z kolei to świetna okazja, bo jak pisałem, kupujemy de facto akcje po 60 zł (dywidenda 2025 i 2026 już pewne) mamy perspektywę zarobku na dywidendzie kolejne 60 zł w ciągu kolejnych 2 lat(2027 i 2028) i wtedy wszystkie akcje mamy za darmo. Ale każdy liczy jak umie:)