• Gdzie są umowy? Autor: ~Opinia [94.254.130.*]
    Kiedy ta firma zarobi w końcu pierwszą złotówkę?
  • Re: Gdzie są umowy? Autor: ~Hahah [195.116.150.*]
    Pewnie jak stąd odejdziesz hahaha:)
  • Re: Gdzie są umowy? Autor: ~Jarek84 [91.225.135.*]
    Tez jestem ciekaw. Niby potencjał większy niż na pgmsa, ale jeżeli będzie tak jak na zrębie to tylko cierpliwość nas uratuje.
  • Re: Gdzie są umowy? Autor: ~troszkę_spokoju [91.94.17.*]
    Jeśli mają się załapać na udział w tych teoretycznych 800 mld EURO na unijne zbrojenia, to komunikaty o zawarciu umów muszą się pojawić w ciągu 2-3 miesięcy. Tak wynika z harmonogramu, rząd to musi ująć w zgłoszeniu. I myślę, że Dąbrowski tego nie odpuści. Na razie ani ze strony jakiejkolwiek spółki krajowej , ani z rządu ( poza ogólnymi deklaracjami) nic chyba nie padło. Pewnie będzie (jak zawsze w takich sytuacjach, kiedy pula jest do wzięcia w jakimś terminie) skok komunikatow na koniec terminu zgłoszen.
  • Re: Gdzie są umowy? Autor: ~Opinia [94.254.130.*]
    Mam nadzieję, że w tej sytuacji Zarząd nie planuje żadnych wyjazdów wakacyjnych w najbliższym kwartale
  • Re: Gdzie są umowy? Autor: ~troszkę_spokoju [91.94.17.*]
    Osobiście wątpię, by ten harmonogram wydatków pojawił się w tak krótkim czacie i obowiązywał tak jak można by wnioskować z wypowiedzi polityków europejskich. Ale częścią tego ogólnoeuropejskiego zbrojenia ma być program SAFE. I tu już zapisy konkretne powinny się pojawić powiedzmy w ciągu miesiąca. Możemy sobie gdybać i mieć nadzieję, albo nie ale ileś tam wypowiedzi, że z SAFE Polska dostanie 120 -150 mld zł się pojawiło.65 proc. wydatków ma się zamknąć w samej Unii. Myślę, że samo pośrednictwo w sprzedaży produktów Czechoslovak Group powinno przynieść PHR ileś tam umów. Bo przecież PHR może organizować zakupy dla Polski, ale może też dla dowolnego kraju UE. Będą się liczyć układy i zaufanie. Ma Dąbrowski po tych wszystkich etatach w polskiej zbrojeniówce odpowiednie dojścia, czy nie? Każdy musi sobie sam odpowiedzieć. Ja czekam.
  • Re: Gdzie są umowy? Autor: ~troszkę_spokoju [91.94.19.*]
    No to SAFE już blisko. Mnie najbardziej interesuje ten fragment tekstu, bo to konieczność współpracy międzynarodowej może być kluczową z punktu widzenia Dąbrowskiego (i nas).

Co do zasady SAFE ma przyczynić się do rozwoju współpracy w obszarze zamówień obronnych między krajami UE. Pieniądze z pożyczek będą przekazywane na projekty zgłaszane przez co najmniej dwa państwa. W pierwszym roku będzie jednak wyjątek od tej reguły - możliwe będzie składanie wniosków na kontrakty już zawarte przez jedno państwo.

https://tvn24.pl/polska/unijny-program-safe-wladyslaw-kosiniak-kamysz-polska-zlozyla-do-ke-wstepna-deklaracje-st8577718
[x]
POLHOLROZ 2,05% 3,98 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.