• Trzymanie długoterminowe Autor: ~Tymek [37.248.168.*]
    Witam, czy jest wedlug Was sens zakupić akcje i zostawić je na rok maks dwa?
  • Re: Trzymanie długoterminowe Autor: ~Micjał [46.174.30.*]
    Spółka łapie silne fundamenty, rozrasta się o nowe kontrakty, dofinansowania, a ludzie tu liczą zysków jak na krypto w tydzień. Europa widzi że jest w dup** jeżeli chodzi o obronność. Zacznie się produkcja amunicji, dronów itp. Jeżeli Ci w ten rok czy 2 lata zrobi 100% to chyba warto jest zainwestować i po prostu czekać. Spółki średnio robią 10-20% rocznie, także myślę że warto, gdzie Ty będziesz miał 50% r.d.r. Dajcie ludzie sobie czas
  • Re: Trzymanie długoterminowe Autor: ~Tymek [37.248.168.*]
    Nie ma też się co dziwić jak przez ostatni miesiąc wzrosło o około 300%. Mi samemu udało się kupić za średnia 13 i sprzedać za 20 wczoraj. Nie mam tylko pewności czy wziąć po obecnej cenie czy poczekać z miesiąc i zobaczyć czy to pójdzie w dol czy w górę. Obecnie cala spółka polega na planach i inwestycjach które dopiero raczkują.
  • Re: Trzymanie długoterminowe Autor: ~Mroczny [213.17.231.*]
    Kupiłem dzisiaj w dołku ok 1000 akcji i będę trzymać przez rok. Tak, spółka sporo wzrośnie, ale zajmie to dużo czasu. Pewnie będą spore wzrosty jak wejdzie na gpw, ale największy potencjał to tak naprawdę q4 2026
  • Re: Trzymanie długoterminowe Autor: ~Tymczasowy1997 [31.0.94.*]
    To jesteś Pan prawdziwy inwestor!
    Oczywiście bez kąśliwości, sam mam duży pakiet ze średnią 15,2 i trzymam cierpliwie.

Pomyślności
  • Re: Trzymanie długoterminowe Autor: ~Zeus [213.5.40.*]
    nie ma sensu lonterm z trzymaniem - longterm z reakcjami jak najbardziej tak- skoro w miesiącu były 3 grube korekty (fakt w trakcie mega przemian i nowych przełomowych espi) i można było nawet wykorzystując połowę % spadku czy wzrostu zyskać dodatkowe papiery do grania - efektem jest dodatkowy bonus w postaci kilkunastu/dziesieciu % papiera nabytego taniej.
    Poza tym wszelkie korekty tutaj to minimum 25-30% utraty wczesniejszego wzrostu więc szybka reakcja chroni kapitał plus daje bonus w postaci dodatkowego papiera...
    Za rok tutaj będzie może i wyżej ale dla kolarza papier zostanie pomozony co najmniej razy 2...
    bierne pasywne granie na gpw nie jest mozliwe - przynajmniej na małych spółkach z nc.
  • Re: Trzymanie długoterminowe Autor: ~amator [94.254.166.*]
    też mam taki zamiar i nie przeraża mnie spadek o 3-4 zł
  • Re: Trzymanie długoterminowe Autor: ~mnm [195.116.124.*]
    Trzymać min 2 lata i będę znaczne wzrosty bo potencjał jest tu ogromny. Ja dodatkowo coś czuję że spółka może być również dywidendowa i będzie dodatkowa kasa
  • Re: Trzymanie długoterminowe Autor: ~ja [91.150.219.*]
    A spadek o 6 zł przeraziłby ciebie, tak jak to się stało wczoraj?
[x]
PGMSA -2,22% 15,00 2025-09-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.