wybory rozstrzygnięte, wotum zaufania przegłosowane, rozpoczęli kolejna kampanie wyborczą, więc czekamy na wydarzenia - na początek informacje nt. konsorcjum RFK sp. z o.o., w którym PXM ma udział
Raczej RFK przejmie Polimex a potem samo upadnie co jest na historycznych spółkach w historii doskonale widoczne. Polska się gospodarczo zwija i to nie przez brak dobrych chęci a przez drogą energię, brak ropy i gazu oraz odchodzenie od węgla. Wszystko zaplanowane dla polskiej kolonii od 40 lat i co gorsza realizowane... Jaką dywidenda? Jakie zyski jeśli państwo zadłuża się to znaczy, że zadłuża równocześnie spółki SP, to chyba logiczne. Jak Polska ogłosi upadłość to odda nawet swoje jeziora i lasy wierzycielom...
no ja tu siedzę od 7 PLN kilka lat temu :) i tak sobie uśredniam. Mam srednia cene zakupu ok 4 zl i czekam na co najmniej 6. Dokupuję pakieciki i kumuluję. Przegapiłem moment, kiedy było po 5,8-5,9, bo jednak miałem nadzieje, że ta 6ka pęknie, ale trudno. CZekam dalej ;)
Kiedyś kupiłem Torpol jak wszyscy sprzedawali po dwa ileś później ciągłym cały czas dywidendę Tuł cena jest bardzo atrakcyjna zwłaszcza przy tych perspektywach kto nie ryzykuje szampana nie pije