To był wyjątkowo uciążliwy i destrukcyjny akcjonariusz. Bez niego spółka odzyska wigor. Z drugiej strony jednak musieli stwierdzić, że nie ma sensu trzymać tych akcji...
sprzedawał fundusz MCI.Techventure który wygasa swoją działalność a Trzyma akcje MCI EuroVenture który posiada około 5% akcji Answear.com moze dlatego MCI tak szybko sprzedał akcje a nie czekał na wyższe poziomy bo były potrzeby gotówkowe tego funduszu.
No wreszcie chudzinka opuscił pokład, teraz już nie ma kotwicy i choć krótkoterminowo jest presja na kurs to długterminowo to będzie duży plus! Fundy mu pamiętają ten numer z PEMem co widać po wiecznym dyskoncie na MCI i z nim prawie nikt nie chce już zarabiać.... Więc jeśli wyniki dadzą radę kurs nam to wynagrodzi .
Bo to GPW!!! Zobacz ile spółek jest słabo wycenionych, nie tylko Answear! Może to trwać dosyć długo, bardzo długo! Przyjdzie moment, że Bajołek będzie chciał sprzedać biznes i wtedy cena będzie tak jak być powinna!
Wygląda na to, że na powrót do wzrostów poczekamy do wyników sprzedażowych za Q2. Obecnie negatywny sentyment na CCC i LPP ciąży także Answear. Co ciekawe, guru analityków od wskazanych spółek Sylwia Jaśkiewicz mówiła na YT w kontekście ich słabszej sprzedaży majowej, że korzystniejsze tendencje odnotowywano w wyższych segmentach cenowych rynku. Pozostaje zatem cierpliwie czekać na owoce inwestycji wraz z poprawą wyników ANR.
Fajnie, tyle że ja czekam od IPO ... czyli ile to już lat? Sam nie pamiętam. 4-5 lat. I tak można sobie czekać. Jak gruchnie i będzie wojna, to znowu sobie poczekamy. Parę lat. Te analizy i wyniku to jedno. Kurs drugie.
_helpi_ przykro mi, że czekasz od IPO. Ja czekam od wybuchu wojny w Ukrainie, więc mam zupełnie inną perspektywę. Cena po IPO było wywindowana ocekiwaniami, które początkowo zostały zrewidowane najpierw wojna na Ukrainie, a potem dosyć bolesna akwizycja PRM. Do tego problemy z blokadą granicy z Ukrainą, niekorzystne kursy walutowe, teraz ABB. A pomimo to ja wciąż jestem na plusie. Niedużym, ale jednak. NA CCC czekałem dwa lata kupując po 40 zł. I czekanie sie opłaciło. Tak samo będzie z Answear. Ostatecznie wyniki zawsze znajdą odzwierciedlenie w kursie. A wyniki za 2025 będą dobre. A w 2026 jeszcze lepsze. Jak na Bliskim Wschodzie się uspokoi to jesienią kurs będzie minimum 40 zł. A jeszcze mamy w perspektywie zakończenie wojny na Ukrainie. Nie wiadomo kiedy, ale to się kiedyś musi skończyć.