Patrzę na wykres i mi się podoba. Ładnie odbiło się od 2 zl w styczniu, teraz jesteśmy na dole kanału, a góra biegnie na 5zl. Ostatnie wyniki tez niezłe, coś się chyba szykuję.. OLO Ty tu dobrze kiedyś pisałeś, zaglądasz na forum? Co myślisz??
papier na razie mało seksowny wsrod gawiedzi, ale mysle, ze przyjdzie na niego czas, szczegolnie, ze wynikowo to sie zaczyna wszystko spinac i bedzie pod co grac, rece pod d i trzeba czekac
Widzę po ilości kciuków w dół, że znacząca większość się ze mną nie zgadza co do wzrostów. Cieszy mnie to, bo większość myli się prawie zawsze. OLO, widziałem Twój ostatni wpis z marca, trafiłeś wtedy w ładny ruch, 100% od dołka, do górki. Pisałeś też o wzrostach latem, może coś być, bo po spadkowej świecy w czerwcu, lipiec pasuje na dzidę. Zobaczymy czy się tak stanie, liczę na to, bo kupiłem trochę. Pozdro.
No i jak tam chłopcy, tyle głupot wypisywane na forum i negatywnych kciuków pod moimi wpisami o nadchodzących wzrostach i wyszliście na pacanów, łyso wam?:) Rośnie i będzie rosło, teraz to już widać. OLO dziękuję, to dzięki twoim wpisom i sugestiom zainteresowałem się zukiem. Pozdrowienia dla ciebie.
I jak tam chłopcy z udawanymi deficytami w optymizmie co do ZUKa, bo przecież nikt na wasze marudzenie mające na celu zbicie kursu się nie nabiera, przyszykowani na kolejną falę wzrostową?:) Ja teraz liczę na więcej, niż ostatnio sugerowałem, przyszły rok będzie ciekawy. Oj.., będzie tłusta nagroda:)))))
Pięknie się sprawdziły moje słowa, jasnowidz, czy co?:) Jeśli ktoś skorzystał z moich wpisów, nie ma za co. To teraz napiszę co według mnie będzie w tym roku.. Nie mogę zapewnić, że nie cofniemy się na wykresie w okolicę 4.5zl ale wygląda, że zrobią w tym roku, podobnie jak w poprzednim 100% wzrostu. Zeszły rok z 2 zł na 5 zł, w tym z 5zł w okolicę 10 zł. Jeśli są na tym forum rozsądni uczestnicy, rozumieją to tak jak ja. A wszyscy sprzedający po 2,3,4zł, już żałują, a w tym roku będą jeszcze bardziej. I w mojej ocenie pomysł ze skupem akcji i umorzeniem, nie ma znaczenia czy uchwalą czy nie, bo cel wzrostowy i tak został obrany.
Wystarczyło trochę zaangażowania - biały wywiad i widać, że ZUK idzie w dobrą stronę. A gdyby wyskoczyła jakaś niespodzianka ze współpracą, ciekawym kontraktem lub ..., , to by się dopiero działo. Ale to tylko spekulacja .
OLO dziękuję, pięknie zarobiłem i czekam na więcej, a wszystko to dzięki tobie. Pozdro.
Dnia 2026-02-18 o godz. 16:42 ~LeslawWojcik napisał(a): > Firma idzie pod młotek i nikt tego nie ukrywa. Do czasu nowego właściciela nie możemy sie spodziewać większych zmian
Jeśli powszechnie wiadomo, że firma będzie sprzedana, to podaj Leslaw jedno wiarygodne źródło! Gdyby faktycznie ZUK miał zmienić właściciela, to minimum w okolicach 10-15 zł za akcję, więc należy trzymać kciuki.. Ale w obecnej sytuacji sprzedaż jest mało prawdopodobna, a nawet bez sensu z wielu powodów, a szczególnie biznesowego. A o biznes właścicielom chodzi bez wątpienia!
Dałem kilka dni na odp, ale widzę Lesław, że prócz mącenia wody z brzydkich pobudek nic do powiedzenia sensownego nie masz..
Dość trollom, teraz pewna luźna, spekulacyjna myśl. GDYBY: na nadchodzącym walnym ustalili skup i umorzenie w proponowanym kształcie, to ubędzie 325190 szt. akcji, a proporcjonalnie na skup z ff przypada prawie 88 tys. Ciekawostką jest to, że obecnie w całym karnecie nie ma tylu wystawionych na sprzedaż. Według mnie, w dłuższym terminie nie ma znaczenia co ustalą na poniedziałkowym walnym, bo trend został już obrany, ale gdyby.., przyszły tydzień może być ciekawy. Choć osobiście czekam na info. z kolejnych kwartałów.
Dawno mnie tutaj nie było a widze że zostałem wywołany do tablicy. Oczywiście nie mam żadnej pewności że to ktoś kupi, to po prostu przeczucie podparte tym że ruchu które spółka podejmuje od pewnego czasu wyglądaja na przygotowanie do sprzedazy. Sama to zresztą ogłosiła jako przegląd opcji strategicznych. Czyli analiza którą prowadzisz, nawet głęboka i składna, nie ma większego sensu dopóki nie wejdzie mowy własciciel i nowe rozdanie. A może ktos w ten sposób wskoczy kuchennymi drzwiami na GPW?