Nudy ? poczekaj jeszcze troche . 2008 r spółka zadebiutowała kursem 8,7 zł serią A i B 6,73 mln szt co daje kapitalizacje - 58,577100 zł . potem kapitalizacja czyli wartość spółki regularnie malała ,aż do wartości 807 TYŚ TAK 807 TYŚ , w 2018r . po podwójnym dodruku obecna kapiatlizacja/ wartośc firmy / wynosi 9, 389 212 zł na dzien 27.06 2025 . przez 17 lat spółka zaniżyła wartośc spółki o 49,187888 zł . obniżenie wartości spółki to 49 mln zł ! - wiec mam pytanie . czy zarzad Sakany działał przez 17 lat na szkode spółki ? czy zarządowi spółki powinno postawić sie zarzuty , że działał na jej szkode ? . skala jest szokująca . nudy ?
To tylko wycena akcji, kiedyś może bardziej na giełdzie grana była.
Jeśli chodzi o wartość fundamentalną firmy jest o wiele lepiej. Jeśli liczysz że to urośnie cena akcji to nie wiem czy tak będzie, raczej patrzeć trzeba czy wyjdą na plus i wypłacą dywidende. Dopóki duży gracz nie będzie ich chciał kupić to kurs będzie szorował nisko, bo co tam 10.000 akcji w miesiąc nie zmieni wykresiku. Dlatego jeśli kondycja finansowa spółki jest dobra to czemu nie posiadać 'kilku' akcji i liczyć na kogoś z kapitałem kto zauważy że ma potencjał i będzie chciał wykupić ulicę i może mniejszych
to tylko wycena akcji ? - na łeb upadłeś ? masz dziś swoje fundamenty - wiesz kto sprzedaje ? ten co wie ,że zaraz bedą chcieli z nas znowu bankomat zrobić po 20gr albo 10 gr . sami akcji nie obejmą bo byłoby to bez sensu , free float muszą zwiększyć minimum do 30% . ciekawe co na to odpowie gpw i knf ,że spółka zarabia , wzięła pieniądze od inwestorów , nie dbała o cene akcji , a teraz znowu najprawdopodobniej wyciągnie rece do inwestorów - na jakiej podstawie - ciekaw jestem ? . sa to tylko moję przypuszczenia wynikające z logicznego myślenia i zachowania zarządu , wiec prosze sie tym nie kierować .
Hahaha jak musisz dawac te formułke na koncu to znaczy ze to co mowisz jest nic nie warte wez jakaś pigułkę na wyluzowanie bo bedzie pewnie jeszcze spadac