• no i co teraz ;) - akcja Selena Autor: ~Jose [93.159.55.*]
    Selena chce przejac IZO
    i co teraz /???
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Spolka-z-Grupy-Selena-zamierza-oglosic-wezwanie-na-akcje-Izolacji-Jarocin-8957912.html 
  • Re: no i co teraz Autor: ~Nowy [5.184.100.*]
    Cena nie jest wysoka.
    Czy główni po tyle sprzedadzą?
  • Re: no i co teraz Autor: ~Janek [2.96.191.*]
    Idzie nowe czas na 10
  • Re: no i co teraz Autor: ~Mer [89.64.83.*]
    Glowni zobowiazali sie sprzedac po 3.50, selena wzywa po 3.60. To zarty?
  • Re: no i co teraz Autor: ~Nowy [5.184.100.*]
    Mają zamiar?
    Tak rozumiem to:
    „ Sprzedający zobowiązali się do sprzedaży posiadanych przez nich akcji "IZOLACJA - JAROCIN" S.A. po stałej cenie 3,50 (3 złote i 50/100) złotych za jedną akcję, niezależnie od ceny określonej w Wezwaniu.”
  • Re: no i co teraz Autor: ~akcjonariusz [109.243.146.*]
    Ja mam ponad 5 % i nie zamierzam tanio sprzedać bo wiem że wartość akcji jest dużo większa a i tak nie wierze by pozostali sprzedali za 3.50 a bez moich przymusowego wykupu nie przeprowadzą a więc radze trzymać aż zaproponują uczciwą cenę
  • Re: no i co teraz Autor: ~Stary [5.184.100.*]
    Zgadzam się nie sprzedam po tej cenie.
  • Re: no i co teraz Autor: ~Jose [93.159.55.*]
    ja ciut mniej ale strategia ta sama
    teraz cena pewnie ustabilizuje sie gdzies na poziomie 3,8-3,9 i zobaczymy co to sie bedzie dzialo.
    pytanie jak to prawnie bedzie wygaldac - pewnie bedziemy czekac do "squeeze out" a potem sąd.
    z innej strony wartość ksiegowa akcji to cos kolo 4,8. Zostaje sąd na końcu
    Srednia 3-miesieczna to 3.63, wiec cene dali z d… takie ceny to moga byc skuteczne jakby mieli 95% i przymusowy wykup. W obecnej sytuacji powinni dac solidna premie. Szukaja naiwnych
  • Re: no i co teraz Autor: ~Ketchup1 [188.146.26.*]
    Nie może być taka średnia skoro wezwanie jest po 3.6 coś źle liczysz tam w grę jeszcze wchodzi ważenie wolumenu
    Taka srednia bankier pokazuje, po zwazeniu moze 3.60. Tak czy inaczej to jest przepisowe minimum bez zadnej premii, nie kupia 100% po tej cenie to pewne.
    Nie jest powiedziane że będą chcieli wycofać firmę z obrotu giełdowego taka firma bez kredytów z mądrym gospodarzem i obrotnym zarządem powinna przynosić roczny zysk przynajmniej 3 mil.a to przy przeszacowaniu realnie majątku / wycena aktualna gruntu / urealniła by kurs w okolice 10 zł.
    Więc czemu nie jesteś ujawniony skoro masz więcej niż 5 procent ?
    To zobowiązanie dotyczy Jzo i TES ja z TES nie mam nic wspólnego dlatego to mnie nie dotyczy a po drugie ta cena za Izo śmieszy więc domyśl się sam o co tu chodzi.
    Obecnie uwzględniając 3,6 skup +0,2 jako dywidendat - chyba ze akcjonariusz podbijesz na przynajmneij 0,30 - tu zarzadowi moze byc na reke bo to ostatni moment na podbicie na obecnych akcjach; to cena wszystkim ponizej 3,8 jest promocją, ja uwazam ze cena spokojnie powinna dojsc do 4,8-5 potem juz róznie może być
    Zobaczymy po ile zrobią wezwanie bo ustalenia między nimi nie ma dla nas znaczenia bo to było pewnie powiązane z wyceną firmy Tes.
    Cena wezwania jest już ogłoszona 3.6
    To dopiero zamiar ogłoszenia wszystko może się jeszcze zmienić łącznie z ceną wezwania.
    Nie może . Zamiar jest elementem obecnej procedury ogłoszenia wezwania . Zamiar jest już w ramach prawnych ogłaszany zgłoszony do KNF jest cena ustalona i za 17 dni roboczych będzie wezwanie. Oczywiście podnosić cenę mogą w trakcie wezwania ale zamiar ogłoszony nie jest luźna deklaracja tylko elementem procedury
    Chodzi tylko o to że jak ktoś ma powyżej 5 procent głosów to ma obowiązek to zgłosić. Przejmuja spółkę i wezwanie i tak muszą zrobić więc robią po cenie minimalnej jaka mogą zaproponować. Czy mają jakieś zamiary wycofania z GPW i wogole kupowanie czegoś więcej niż pakiet to nie wiadomo. A kwestia że obecni właściciele sprzedają w tej cenie to kwestia czy są tam jakieś jeszcze inne uzgodnienia między nimi. Bo sprzedać pakiet kontrolny w takiej cenie to co najmniej dziwne.
    Może odrobili sobie na wycenie Tes
  • Re: no i co teraz Autor: ~gunio77 [194.9.79.*]
    Patrząc na wycenę po ile sprzedają Izolację ewidentnie widać, że jak zwykle janusze biznesu chcą okraść drobnych akcjonariuszy. Ignatowicz i Pietrus są właścicielami tu i tu. Tyle, że tam mają 100% akcji. A tu 51% - tam sprzedadzą drożej a tu taniej, bo po co drobni akcjonariusze mają dostać godziwą zapłatę - można ich wydybać - po prostu żal. Nie podali po ile idzie druga spółka, ale niedługo się dowiemy. Mam nadzieję, że drobni zbiorą się w grupę i nikt nie sprzeda akcji w wezwaniu. I powalczymy o wyższą cenę.
    Nie ma się co ekscytować . Oni sobie robią tam po prostu deal a pozostali akcjonariusze dostają tylko nowego właściciela a to może być szansa. Wezwanie to tylko obowiązek prawny ma się odbyć i tyle tak nakazują przepisy . Można nawet wysnuć wniosek że chcą zostać na giełdzie i nie chcą reszty papierów więc cena minimalna żeby za dużo nadgorliwych nie sprzedało .
    Ja neistety tych komunikatow nie do konca rozumiem bo kazdy pisze cos innego
    mamy infomracje iz przejmuja 50,xx % akcji bo kupuja od wlascicieli i teraz pytanie
    czy w zwiazku z obowiazkiem prawnym wystepuja do wszystkich sakcjonariuszy o sprzedaż ??
    czy jezeli nie musza skupic 100% i wysofac z gieldy to zostaja na gieldzie a w miedzyczasie obecny zarzad dokupuje cos sobei na gieldzie ?
    bo przejmujac te akcje po 3,5 od wlascicieli juz sa wiekszosciowym udzialowcem.
    tu jest tyle pytan i niejasnosci ze hohohho
    z naszego pktu widzenia im wyzej teraz akcja bedzie stala tym lepiej - nie skupia na wezwaniu nic. skoro doszlibysmy do 5 a wezwanie na 3,6 ...... no coz.
    jak to mowil klasyk - "czas pokaże"
  • Re: no i co teraz Autor: ~J23 [79.184.235.*]
    Popieram, też mam ok 1%
  • Re: no i co teraz Autor: ~akcjonariusz [109.243.67.*]
    Myślę że muszą trzymać kurs na tym poziomie bo czasu ogłoszenia oficjalnego wezwanie aby średnia kursu z ostatnich 6 miesięcy nie wzrosła za dużo bo by musieli podnieść cenę od razu na początku.
  • Re: no i co teraz Autor: ~Ketchup1 [37.30.26.*]
    Panie akcjonariusz , jakie przepisy mamy takie mamy a na litość boską nikt chyba nie jest aż tak głupi żeby stworzyć takie coś aby cena średnia z 3 i 6 miesięcy była kształtowana jak już wiadomo o wezwaniu . Wtedy wszelkiego rodzaju spekulanci na nieplynnej spółce mogli by robić co chcą . Średnia cena liczy się do dnia zawiadomienia o zamiarze ogłoszenia wezwania zgodnie z tym co pisałem że to zawiadomienie to już jest procedura przeprowadzenia wezwania , to zawiadomienie tak samo obliguje już wzywającego do pewnych czynności jak wezwanie .
  • Re: no i co teraz Autor: ~Ketchup1 [37.30.12.*]
    Czy Ty jesteś Jan ?
[x]
IZOLACJA -1,91% 3,59 2025-09-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.