Dane wiadomo z jakiej strony. Nie wkleje linka bo zablokuje.
Sprzedaż brutto ze Steam na teraz 2.6 mln $. Odejmując prowizję zostaje 1,82 mln$. Podatek od sprzedaży gier w Pl to 9.5% czyli zostaje 1.56 mln$ czyli 5,83mln PLN. Od wydawcy dostali 5.88 mln PLN Brutto. Netto to będzie 5,35 mln PLN. Razem daje to 11.21 mln PLN netto. Nie liczę sprzedaży support packa bo część kopi sie sprzedało na Azję gdzie mają mały udział w zyskach i to sie powinno zrównoważyć. Tylko w sobotę sie sprzedało ponad 3k kopii gry(bez żadnych rabatów). ESPI o zwrocie kosztów przewiduje pod koniec tygodnia. Wszystko sprzedane później idzie w zysk. Wersję konsolowe minimum podwoją sprzedaż na PC. Wnioski wyciągnijcie Sobie sami. Pozdrawiam
Wszystko wydaje się logiczne i dla Ciebie i dla mnie. Więc kto sprzedaje? Czy akcjonariusze tego nie widzą? Może warto wrzucić wywiad z prezesem? To tylko 15 minut bardzo sensownej wypowiedzi, pełnej konkretów liczb i oczekiwań na przyszłość. No nie, lepiej rolki przewijać na tiktoku a czytanie ze zrozumieniem jest przereklamowane.
Myślę, że ludzie sie sugerują niskim peakiem. Niski peak ma dwa powody. Gra jest dosyć krótka i nie ma multi. Studio pracuje nad contentem i będzie więcej zawartości. Multi będzie dostępne na torach wydarzeniach itd i to zatrzyma graczy na dłużej, zwiększając peak.
A co do tego kto sprzedaje to już różnie może być. Za 8 sprzedawali pewnie kółkowicze co kupili na dołku. W statni piątek za 7 sprzedawali przestraszeni. A po premierze sprzedawali wszyscy co liczyli na zwrot kosztów po dwóch dniach od premiery i była to spora czesc akcjonariuszy. Ktoś zrzucił 20k akcji i poszła panika.
Jasne masz racje. Zakładam tak dlatego, że gry wyścigowe statystycznie na konsolach sie sprzedają właśnie w okolicach 200-300% procent sprzedaży na PC. Pozdro
Nie jest. Tam jest napisane " gross rev. base game". Jest tez kategoria "gross rev. total" czyli wynikałoby, że to razem z dlc, ale do tego żeby mieć dostęp trzeba mieć wykupiony dostęp a ja nie mam. Może ktoś ma i sie podzieli danymi?