Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za kilka miłych słów. Chciałem Was zapewnić, że obecnie nie posiadam akcji Netii, ale to nie znaczy że posiadać ich nie będę.
Przedstawię w kilku słowach to co z perspektywy księżyca widać już obecnie dosyć wyraźnie, jednocześnie chciałem zapewnić, że nie wycofuję się ani na jotę ze wcześniejszych słów jakie napisałem tu wcześniej.
Pamietacie nie tak dawno zaraz jak tylko kurs doszedł do 4.20 napisałem ,że potrzebuję czasu i kilku fal aby sie zorientować w sytuacji ?
Teraz jestem gotów znowu zabrać głos a jednocześnie mieliście czas, aby odpocząć od mojego towarzystwa te kilka dni.
W nadchodzącym tygodniu wypada obliczone przeze mnie okno czasowe na Netii, nawet je niedawno przypomniałem bo któryś z kolegów mnie o to pytał. Powinno być pod koniec tygodnia, ale wiecie jak to jest z obliczaniem czasu, nie można doprawdy podać dokładnej daty a raczej jej przedział. Poddałem analizie okres jaki nastąpił po utworzeniu ostatniego szczytu. Widać wyraźnie formację akumulacji przed dalszym wzrostem. Przyznam się szczerze że w tym wypadku moja pewność granczy tylko z moją jeszcze wiekszą pewnością. Dalsze wzrosty na Netii są dla mnie jasne i widoczne jak na dłoni. Formacja która powstaje to nic innego jak CHORAGIEWKA a wolumen obrotów gasnący w środku wyraźnie na to wskazuje. Nastąpi w tym tygodniu albo na początku następnego mocne wybicie do góry z jednoczesnym zdecydowanym wzrostem wolumenu obrotów. Zaraz się głosy pewnie znajdą i zadadzą mi pytanie jak to ? dlaczego? piszesz o wzrostach a nie masz jeszcze akcji Netii ? Właśnie dlatego, że ich nie mam to piszę, bo jak zacznę kupować to kurs poleci do góry a przecież jesteśmy kolegami, co ja gadam , prawie przyjaciółmi a tego się kumplom nie robi.
Jednocześnie dziękuję WAM za utrzymanie tego właśnie forum takim jakie ono jest właśnie w tej chwili. Doskonale wiecie na czym mi zależy i jeszcze raz dziękuję. Gdybyście chcieli mnie znależć to jestem na Trakcji EFH i i w tym tygodniu wejdę w Netię. Moim zdaniem wzrosty na całym rynku jeszcze potrwają.
Pozdrawiam i zdrówka życzę
Chodzik Księżycowy
No cóż ,
To jednak prawda, jak się poznamy bliżej to dojdziesz do w niosku że ze mnie uczciwy facet jest.
Spokojnie Netię kupię możesz być tego pewny, jutro jeszcze nie odfrunie.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
Nie przyczepię się jak pewien Pan z PKN Orlen, że po Twoim poście troszkę zanurkowało na dzień następny. Poczekam. Tym bardziej, że owa spółka parę dni później nie dość, że odrobiła to i nawet zarobiła.
Wiesz co nas łączy ? Analiza.
Ja analizuję fundamentalnie ( C/WK, raporty itp.), Ty technicznie. Sumuję i wyciągam średnią. I właśnie dlatego poleciłem Ci jako Ktoś EFH. Dlatego i Netią się interesuję.
Netia niejednego ustawi. Ale do tego potrzebne jest jedno: CIERPLIWOŚĆ !
Jeszcze jedna uwaga ale o znaczeniu fundamentalnym. Aby formacja ta była chorągiewką i zapowiadała dalsze wzrosty potrzebne jest wybicie z gwałtownym wzrostem obrotów. Dopóki to nie nastąpi nie doradzam kupowania, ponieważ możemy mieć do czynienia również z formacją głowy i ramion. Bardzo mi się nie podoba to co widzę na kontraktach terminowych i mimo wszystko zalecałbym ostrożność.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
Koledzy czas się zatrzymać i poważnie zastanowić nad tym co widać na wykresach a szczególnie na kontraktach terminowych FW20U09.
Tam tworzy się klin zwyżkujący zapowiadający zwałkę. Jeśli obecną zwyżkę od lutego potraktujemy jako korektę spadków to widać , że dzieli sie ona na ABC a obecnie jej trzecia część C powstaje jako wspomniany już przeze mnie klin. Moim zdaniem zapowiada on radykalne odwrócenie trendu wzrostowego. Jeśli jutro nastapią dalsze spadki to fala czwarta tego klina wejdzie na falę pierwszą i nastapi potwierdzenie słabości rynku. Oczywiście nastąpi jeszcze jedna zwyżka, która utworzy nowy szczyt, ale uwaga będzie to zwyżka ostatnia. Przewertowałem właśnie swoje notatki robione kilka miesięcy temu i podczas poprzedniej bessy newralgiczny i bardzo mocny poziom zostal wtedy przerwany. Poziom ten przecież nie przepadł stanowi on obecnie bardzo silny opór
na poziomie 2480 - 2512. Widząc obecnie wyraźne osłabienie rynku nie daję szans na to aby został on w tej chwili pokonany, dlatego poczekajmy i zobaczmy co się wydaży. Poza tym mam takie odczucie że pomału szykowani jesteśmy na rześ.
Chodzik Księżycowy
Chodzik,zobacz jak nam się złotówka dzisiaj umocniła podczas tej dzisiejszej "zwały" na mikroskopijnych obrotach rzędu 0,6mld zł na wig20.A poza tym ten klin jako ostatnia fala jest tak widoczny i wszędzie o nim trąbią jak o majowo-czerwcowym RGR.
Ja widzę,że jesteśmy od 22 czerwca poniżej linii 1*1 według teorii Ganna i walczymy o powrót nad nią czyli do strefy byczej.Tragedii na razie nie widzę.Pozdrawiam.Mam kilka spółek na oku.
PS
Jutro mi wychodzi okienko czasowe dla wig20 i mam nadzieję,że będzie to oznaczało wzrosty a nie zajście fali 4 na 1 w klinie.
Pod warunkiem,że dobrze fale narysowałeś a FE są dla ludzi kreatywnych i można sobie rozpisywać w nieskończoność.Tyle już różnych wersji widziałem i każdy fachowiec twierdzi,że ma rację.Poczekajmy i zobaczymy co się wydarzy bo na razie widzę zero paniki w Japonii,w Chinach odwrócone młoty a na s&P500 zniesienie 38,2% wzrostów i trójkąt rozszerzający a trójkąty są raczej przerywnikami trendu.Trzymam kciuki za byczki.
Szanowny kolego mój ulubiony Cercio i Ktoś.
Właśnie skończyłem obliczanie dnia docelowego dla wigu 20.
Wyobraź sobie Cercio, że obliczenia te zgadzają się i z teorią Ganna i z teorią Fibonacciego. Jednocześnie ci dwaj panowie wskazują na datę 14 września i co ty na to?
Jeśli do tego dołączymy budujący się na kontraktach klin oraz podaną przeze mnie strefę
opory w pobliżu 2500 to obraz mamy nad wyraz klarowny i ostry. Jeśli - podkreślam -jeśli tak się stanie to chyba upiję się jakimś mamrotem.
Zdrówka
Chodzik Księżycowy
Okienko czasowe liczone z pomocą Fibonacciego również wskazało mi datę 10 września a więc ta data zostaje wyliczona 4 metodami.Ciekawe czy się coś wydarzy?
jesli 1327,64 to jest cena zamkniecia z 18 lutego 2009, to powinna ona wynosic 1337,78...chyba ze to co innego, wtedy napisz prosze z czego wynika ta wartosc: 1327,64.