Ktoś mi może powiedzieć po ile finalnie kupił/pożyczyl inwestor akcje? Umie ktoś bez złośliwosci i chamstwa odpisać jak to wygląda? Jad się sączy na tym forum straszny. Emisja nowych akcji jest po 5 zł tak?
Jak pozyczasz samochod, to nie pozyczasz go 'po x zl' , tylko pozyczasz samochod i masz oddac samochod . Tak samo akcje. Sugalski je pozycza, ma nadzieje ze sprzeda je w rynek, i ze odkupi obejmujac emisje, ktora spolka mu zaoferuje.
To mu sie moze udac, a moze sie nie udac .
Tak czy owak, teraz nawet tutejszA holota powinna widziec w jak tragicznej sytuacji jest ich vvydmuszka.
Ale jak widac po twoim pytaniu- nawet tego jeszcze nie potrafia zrozumiec
Zrozumiec powinien, ze spolka w ten sposob pozyskuje gotowke, a fundusz SM zapakowuje sie w akcje, ktore bedzie musial wykupic po 4.5 za sztuke aby je oddac. Czy i kiedy je wywali w rynek to nie wiadomo, zalezy czy ma juz gotowke na objecie emisji czy dopiero musi ja pozyskac ze sprzedazy akcji, ponoc akcje innych spolek juz sprzedaje, wiec jest szansa, ze akcje Farmy troche potrzyma.
Jeśli teraz pożyczą po 7.5, a następnie tyle samo akcji obejmą po 4.5, to żeby wyjść na zero muszą sprzedawać powyżej 6. Proste. Ale raczej będą chcieli zarobić, więc myślę, że będą ciągnąć wyżej.