Jak można sprzedać akcje jak spółka zarobiła kasy jak nigdy, youtube pokazuje jak ludzie się nią bawią, teraz będą cykliczne promocje, festiwale, to będzie wpływało na większą sprzedaż. No chyba nie myśleliście, że będzie się sprzedawać ciągle jak w dniu premiery. Taki jest cykl życia gry, że się sprzedaje przez 5 dni a potem się dosprzedaje. Premierę uważam za sukces, zakładam, że dprzedaż koło 100tyś przez 15dni. Wiele małych spółek marzy, żeby sprzedać tyle sztuk przez cały okres gry, a tu w 15 dni. Kasa płynie szerokim strumieniem, poprawki są, plany na przyszłość są, konsole za pół roku są a na konsole to już gra będzie dopracowana, a mówią, że będzie lepsza sprzedaż niż pc. Tym bardziej, że koszty już zrobione bo gra jest eięc tylko portowanie. Może game pass, za ile? 5 baniek, 10 banik oczywiście usd. To perełka polskiej giełdy a podsumowując to jak na wstępie: kto sprzedaje ten frajer
Oczywiście, że odkupujemy. A kto te akcje kupuje? Pamiętaj, że nagony spadkowe też kupują za bezcen. Przy kolejnej obniżce 30% gra wskoczy do pierwszej 50 top sellers bo jest łatana itd. Wishlista nie kupuje od razu. Wielu czeka na patche dlc itd.
Oczywiście, że tak. 7 zł jest opór i to widać. Ja jestem na haku ale już uśredniłem do dobrego poziomu. Tak czy siak trzymam do konsol. Powodzenia i dużych zysków!
Jakie dno? Dno stworzyło forum bankiera. To wywierana presja na małolatów, którzy myśleli, że zarobią na weekendową imprezę sprawiła, że kurs spadł. Nie ma logiki w sprzedaży po tak niskiej cenie przy kapitalizacji 43 mln i zwrocie kosztów 10-12 mln w klika tygodni.