Dnia 2025-06-06 o godz. 20:22 ~Pytam napisał(a): > Miał 10.000.000 akcji i już nie ma. > > Kto nabył 42,9% akcji ??? > Zaraz dowiemy się. > > Mam nadzieję, że info o nabyciu będzie ok.
Faktycznie coś się dzieje. Mnie się w miarę podobają 3 ostatnie raporty kwartalne. Rzeczywiście można mieś jakieś nadzieje związane z dzisiejszymi informacjami. Można mieś także obawy. Bardzo ciekawe, kto się ujawni po zakupie tych akcji. Tak czy inaczej już lepiej, żeby cokolwiek się działa aniżeli miałaby być taka stagnacja jak już dłuższy czas.
Kupił NTC, spółka, która posiada akcje diabetomatu, tylko w jaki sposób będzie zapłata, czyżby w formie aportu spółki do której przenieśli akcje AME? Śmierdzi na kilometr, bo IDH warte jest w księgach 0.50 zł, a NTC przepłaca i daje 1.5 zł ...
Dnia 2025-06-06 o godz. 21:52 ~RS napisał(a): > Kupił NTC, spółka, która posiada akcje diabetomatu, tylko w jaki sposób będzie zapłata, czyżby w formie aportu spółki do której przenieśli akcje AME? Śmierdzi na kilometr, bo IDH warte jest w księgach 0.50 zł, a NTC przepłaca i daje 1.5 zł ...
Trochę dziwne faktycznie...
Nie wiem, czy to naiwne myślenie, że może NTC wie już o tym, że np IDH "lada dzień" podpisze jakieś znaczące umowy (o których coś tam było wspominane w raportach kwartalnych bodajże od ponad roku). Tzn w kilku ostatnich raportach kwartalnych było zaznaczane, że IDH pracuje z kilkoma inwestorami nad ich projektami, co może zaowocować podpisaniem umów... No i właśnie - czy, a jeśli tak, to kiedy, miały by te umowy zostać podpisane. No i co by było ich przedmiotem i na jakie kwoty.
Przynajmniej coś się dzieje. Ja już wolę to niż taki marazm jak ostatnio dłuższy czas.
Dnia 2025-06-06 o godz. 20:22 ~Pytam napisał(a): > Miał 10.000.000 akcji i już nie ma. > > Kto nabył 42,9% akcji ??? > > Brak mojej reakcji po infie kupującego, będzie oznaczać, że nie podoba mi się transakcja.
Minęło nieco czasu więc zakładam, że oceniasz nie najlepiej ten manewr ze sprzedażą pokaźniej ilości akcji dla NTC. A jakie masz przemyślenia na ten temat ? Dlaczego to niekorzystne dla nas, jako akcjonariuszy ?