RFK sp. z o.o. to nowy podmiot gospodarczy, który przejmie glówne gałęzie działalności. Pewnie będzie będzie to wyglądało na przejęciu bazy klientów i dokończeniu kontraktów niezakończonych projektów. Przy okazji zagospodarowanie załogi, aby nie wzrosło bezrobocie w regionie.
ARP należąca w 100 proc. do Skarbu Państwa prawdopodobnie moderuje przejęcie Rafako przewałem milionów akcji niczym „inwestor” Patrowicz, pod czujnym okiem UKNF, który ciężko pracuje… żeby zrobić z siebie pośmiewisko! Do śmiechu ma hałastra animatorów na umowach w portalu Bankier.pl.
Apeluję do Zarządu GPW o natychmiastowe zawieszenie notowań spółki Rafako ze względu na bezpieczeństwo uczestników obrotu. Się myśli
Dnia 2025-06-10 o godz. 11:58 ~gosia napisał(a): > ARP należąca w 100 proc. do Skarbu Państwa prawdopodobnie moderuje przejęcie Rafako przewałem milionów akcji niczym „inwestor” Patrowicz, pod czujnym okiem UKNF, który ciężko pracuje… żeby zrobić z siebie pośmiewisko! Do śmiechu ma hałastra animatorów na umowach w portalu Bankier.pl. > > Apeluję do Zarządu GPW o natychmiastowe zawieszenie notowań spółki Rafako ze względu na bezpieczeństwo uczestników obrotu. > Się myśli
Ponawiam swój APEL wnioskując o wszczęcie przezProkuraturę postępowania karnego lub administracyjnego wobec Komisji Nadzoru Finansowego z powodu braku nadzoru nad notowaniami akcji Rafako, co skutkowało dotkliwymi stratami w szczególności dla drobnych inwestorów. Się myśli
kto ostatni wychodzi z akcji (a w zasadzie chciałby wyjść ale już nikt nie kupuje) spółki w likwidacji ZAWSZE ma największe straty, czego tu nie rozumieć? Jak zawieszą, to i tak zdejmą i niektórzy nie wyjdą nawet z 90% stratą tylko już ze 100%
właśnie wróciłem z wakacji które zafundowali mi inwestorzy :)) na szczęście wszystko wysprzedałem powyżej 1,1. zarobek taki sobie ale ważne że bez straty. nie wiem kto to jeszcze kupuje .... teraz przeskoczyłem na geting i juz ponad 10% do gory :)) a rafako sobie wydrukujcie na pamiątkę :P
Moim zdaniem sam sobie zafundowałes te wczasy, rozgrywajac "inwestorow" "Inwestorzy" to nic nikomu za darmo by nie dali, tu kazdy na kazdego wilkiem patrzy i grabi do siebie. Ale rozumiem tez ze mozna tez tak to ujac.
A co wiejskie głupki jeśli akcje skupuje RFK sp. z o.o., która z pomocą Polimexu i TF Silesia przejmie większościowy pakiet PBG/Multaros, żeby za chwilę stać się w spółką akcyjną..., długi częściowo spłaci stare Rafako za aktywa sprzedane przez syndyka, a na końcu łańcuszka „czyste” RFK S.A. z wydzielonymi aktywami trafi do Polimexu. Ciekawe, że podobny myk z podziałem swojej spółki szykuje mamusia... PBG. Się myśli
Nie jest to wirówka spekuły, scenariusz wymyśliły rządowe MAP i ARP, a horror dla drobnych inwestorów odbywa się z przyzwoleniem UKNF i GPW. O ile akcje Rafako miałyby ostatecznie iść w piach, będzie to afera jak ktoś zauważył tej miary co „Amber Gold”! Się myśli
Dnia 2025-06-12 o godz. 15:49 ~gosia napisał(a): > Nie jest to wirówka spekuły, scenariusz wymyśliły rządowe MAP i ARP, a horror dla drobnych inwestorów odbywa się z przyzwoleniem UKNF i GPW. O ile akcje Rafako miałyby ostatecznie iść w piach, będzie to afera jak ktoś zauważył tej miary co „Amber Gold”! > Się myśli
tu jeszcze może być inaczej, np znani z listy akcjonariusze...bawią się w brokera i pożyczają akcje na shortowanie bez fizycznej własności, bez komunikatu, bo wszystko wraca w jedne dzień
Hipoteza 1. PBG Operator - podmiot zależny od spółki matki przejął akcje Rafako należące do PBG i Multaros, tj. 42 466 000 akcji (7 665 999 + 34 800 001). Po uzyskaniu Wspólnego Stanowiska Obligatariuszy udziały Multaros będą wykupione na GPW przez Pekao (Skarb Państwa). Hipoteza 2. Agencja Rozwoju Przemysłu skonwertuje 100 mln pln pożyczki dla Rafako w obligacjach na 50 mln akcji po cenie 2 zł. Hipoteza 3. Skarb Państwa w efekcie ww transakcji stanie się większościowym inwestorem (> 50 proc.) w akcjonariacie Rafako S.A. Hipoteza 4. Rada Wierzycieli uruchomi sądową procedurę Przyspieszonego postępowania układowego PPU w celu uniknięcia likwidacji Rafako S.A. Hipoteza 5. Akcje spółki Rafako po konwersji (i zbiciu ceny) będą przeniesione do RFK sp. z o.o.... finalnie przejęte przez Polimex.
Się myśli ps. do hałastry na Bankier.pl: omijajcie ten wątek szerokim łukiem!
A po co snuć jakieś bezsensowne hipotezy, skoro w zapytaniu PBG do obligów wyraźnie napisano, że chcą uzyskać zgodę aby wysypać te akcje w obrocie regulowanym na GPW. Czyli innymi słowy chcą ubrać tymi akcjami ulicę.
ARP chce zamienić obligacje na akcje? w takim razie dlaczego ostatnio cały swój ponad 7% pakiet wysypali na ulicę?
Się myśli.
Dnia 2025-07-02 o godz. 11:17 ~razdwa napisał(a): > A po co snuć jakieś bezsensowne hipotezy, skoro w zapytaniu PBG do obligów wyraźnie napisano, że chcą uzyskać zgodę aby wysypać te akcje w obrocie regulowanym na GPW. Czyli innymi słowy chcą ubrać tymi akcjami ulicę. > > ARP chce zamienić obligacje na akcje? w takim razie dlaczego ostatnio cały swój ponad 7% pakiet wysypali na ulicę? > > Się myśli.
ulicy nie jesteś w stanie już ubrać, za mało będzie czasu, zmęczenie, za niska cena jedyna alternatywa to uzgodniona pakietówka
Dnia 2025-07-02 o godz. 13:24 ~razdwa napisał(a): > Tak, tak, na pewno masz rację. PBG oficjalnie okłamuje swoich obligów
nie Ty będziesz sprzedającym ani kupującym, więc nie będziesz kreował alternatywnego scenariusza , można to zrobić zarówno poza jak i na regulowanym. czy w ogóle będzie, i jak, to czas pokaże
Zastanówcie się, co za sens dzierżawić teraz, jak można było poczekać do końca lipca. Rafako SA ma być uratowane, żeby przetrwała marka. Teraz kolej na odpowiedni wniosek do sądu. Pozdrawiam.