The Alters albo będzie świetną grą, albo katastrofą.
The Alters to intrygująca gra science fiction, która łączy survival, zarządzanie i głęboką narrację psychologiczną. Gracz wciela się w jednego człowieka, który musi tworzyć swoje alternatywne wersje, by przetrwać – to świeże, ambitne podejście do opowieści o tożsamości i wyborach. Niby zapowiada się jeden z najciekawszych tytułów roku. Ale pytanie do jak wielu on trafi. Pytanie jak obecność w gamepassie przełoży się na zyski i jakie są faktycznie koszta produkcji gry. Brak jakiegoś szerokiego marketingu też nie jest optymistyczny, lecz jeszcze trochę czasu zostało.
Ja liczę natomiast na hit, który chociaż trochę pozwoli mi się odkuć. No i mam ogromną nadzieję, że przesunięcie daty premiery gry pozwoliło im ją dopracować dość mocno.
Ale czy ta mieszkanka gatunkowa dowiezie, jak myślicie?
A co to za różnica czy dowiezie czy nie ? Ważniejsze jak rynek to odbiera.... Premiera może być rewelacyjna ale jeżeli rynek wyceni inaczej to i tak będzie katastrofa....a patrząc na obecną sytuację to na premierę będzie mega zjazd ... jesteśmy przed premierą a to spada każdego dnia....jaki z tego wniosek ? Nikt nie wieży w sukces....??
„A KTO TO PRZYSZEDŁ, PAN MARUDA, NISZCZYCIEL DOBREJ ZABAWY, POGROMCA UŚMIECHÓW DZIECI".
Mówi, że spada, a nie spada. Jak urośnie to powie, że to pompa pod premiere i zleci po. Jak spada to mówi, że spółka nie perspyktywiczna i zleci po. A kiedy urośnie, według Pana. Ano nigdy. MANIPULACJAAAAAAA!!!!
Dla mnie będzie hit. Znam produkcje 11 bit i to pierwsza klasa wśród polskich producentów. Ich gry mają jakość, pomysł, poziom. Cieszę się, że zaczęli też tworzyć mniejsze projekty, aby cały czas podtrzymywać sprzedaż. Przykład Cd projektu, gdzie jest premiera raz na 4 lata, jest dla mnie zbyt mało dynamiczny. Chodź oczywiście to, obok 11 bit, także 1-klasa.
Ja liczę na to że wyniki finansowe za Q2 będą dobre i nie zamaskowane jakimiś odpisami. Jak rynek znowu zamiast zysku zobaczy odpisy za P8 to będzie słabo. The alters na pewno nie będzie porażką ale 11bit robi szczątkowy marketing i pozycjonuje grę bardziej jako niszowy produkt, który ma się obronić jakością, tak mi to wygląda. Jeśli chodzi o kurs akcji, to odbije z szerszym rynkiem raczej.. prawie wszystko leci na łeb w tym tygodniu.
Ja myślę, że większe jest prawdopodobieństwo wzrostów. Gra ma póki co świetne opinie. Na stronę techniczną też nie było narzekań. A - przede wszystkim - nie było żadnej pompki przed premierą (no chyba, że uznać za nią fakt że nie spadło niżej). Troszkę wziąłem, dużo bym się nie odważył. Tak na zasadzie kasyna :)
Ostatnie gry wyprodukowane przez 11bit to hity. Każda gra Od czasów TWOM zdobyła nagrody. Oni potrafią robić gry. Nawet FP2 nie był zły ponieważ zdobył wiele nagród tylko dostało mu się że był inny od FP1. Ja dokupiłem rownych 1500szt.
A to myślę, że opcja katastrofy jest bardzo niska. Bardziej bym powiedział, że tu mówimy o hicie albo o "tylko" solidnym tytule, kolejnym do już mocnego portfolio spółki.
Jakkolwiek uważam, że będzie to w przyszłym tygodniu rosło, to oczekiwanie 350 pln w dniu premiery to kompletna bzdura, bo każda z pozostałych 5 sesji musiałby się kończyć 10% na plusie.