• Specyfika giełdy Autor: ~Anty-upa [128.1.190.*]
    Jak można wyceniać spółkę z upadającego kraju, nie posiadającą kopalń, na podstawie informacji o chęci wydobywania w Polsce na ponad 80 mln zł ?
  • Re: Specyfika giełdy Autor: ~bywalec [195.85.209.*]
    idź dalej i zobacz jak są wyceniane całe armie niewiele robiących firm na bananowej, a te generujące przychody,zyski, rozwijające się sa nie tykane palcami :)
    a Coal od 12/5 na mega miernych obrotach vol zeszli z ponad 3,xx na co dziś,
    ciekawe, że tak łatwo "komuś" idzie i ktoś nadal kupuje. Przewrotne. Przez 5 lat były dwie fale uderzeniowe, poczekam na kolejną, powinna zrobić wybicie ponad 6,xx.
    Subiektywne. I ja uśredniam.
    pozdrawiam tych bez emotków i nie klepaczy
  • Re: Specyfika giełdy Autor: ~Anty-upa [128.1.190.*]
    Dlatego napisałem o specyfice giełdy, gdzie często nie mają znaczenia zyski czy WK. Zawsze natomiast bawią mnie stwierdzenia że "ktoś to kupuje". Przecież gdyby nikt nie kupował to kurs stałby w miejscu :)
  • Re: Specyfika giełdy Autor: ~bywalec [195.85.209.*]
    Jasne.
    bankier forum to inny stan umysłowy, od lat piszę, żeby zrobili płatny dostęp i wypleniłoby w 75% lub więcej dziwolągów od tysięcy wpisów i robienia zasięgu. Dla zasięgu.
    Najważniejsze. Oby inwestować swoje realne pieniądze. Tyle. Subiektywnie nadal widzę, że tu jeszcze się nic nie zaczęło oprócz rozegrania pod niesamowite zasoby ziem UKR.
    Na spokojnie
  • Re: Specyfika giełdy Autor: ~Der [185.58.160.*]
    GPW w Warszawie opiera sie tylko na spekulacji kursami akcji I nie tylko na newconnect a nawet widać ze bardziej na wig20. Tak własnej zarządzają panowie z zarządu GPW I KNF
  • Re: Specyfika giełdy Autor: ~Anty-upa [79.110.53.*]
    Ubrani płaczą i twierdzą że będą pisać do KNF. Jakie argumenty podacie ? Że kupiliście napompowaną, praktycznie nic nie posiadającą spółkę i teraz niech szukają winnych, bo to przecież nie wasza wina że tracicie kasę na tej inwestycji ? :)
[x]
COALENERG -1,61% 2,45 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.