Tylko zanim zaczniecie się podniecać że jutro 50 PLN i odpał, pamiętajcie o jednym. Prezes nie może kupować przed ogłoszeniem w ESPI ważnego komunikatu czy nadzwyczaj dobrych wyników kwartalnych. Ma dostęp do niejawnych informacji więc takie działanie niosłoby ryzyko oskarżenia że wykorzystuje poufne dane w celu wzbogacenia się. Natomiast sposób w który kupuje wskazuje, że nie ma znaczenia dla niego czy kupi akcje o 3 pln drożej czy taniej. Zakłada więc pewnie, że obecny poziom jest zdecydowanie za niski w dłuższej perspektywie. Dla mnie to na tyle ważny sygnał, że jeszcze nie sprzedałem żadnych akcji, choć planowałem pozbyć się części w okolicach 36 pln
prezes kupuje za gruby hajs i to na poziomach dla nas małych, na których normalnie byśmy sprzedali i cieszyli się z zysku, a on ładuje grubą kasę, czyli j.w. aktualny kurs jest dla niego śmiesznie niski,.. a raczej swojej kasy nie chciałby mrozić na długo, gdyby były przesłanki spadku za chwilę na 25ziko
Dnia 2025-06-20 o godz. 15:34 ~LESZCZ napisał(a): > Ja obstawiam podwójny szczyt na 40 pl i wtedy korekte do okolic 32 zł.
Słabo się starzeje ten post. Skąd wziąłeś 32 PLN ?? bo przecież nie z wykresu, najgłębsze korekty sięgały 5 pln. Coraz bardziej mam wrażenie że to żadna analiza z twojej strony tylko myślenie życzeniowe. Sprzedałeś po 35 więc czekasz na korektę poniżej tej ceny, żeby nie wyjść przed samym sobą na głupka. Nie zrozum mnie źle, nie twierdze, że nie będzie korekty. Kto wie może będzie nawet głębsza niż te magiczne 32 pln, powiedz mi tylko skąd wziąłeś tą wycenę ?
Z medoty podwójnego szczytu. Dołek pomiędzy szczytami masz na 36 czyli 4 złote niżej. Schodząc 4 złote poniżej 36 czyli dołka pomiędzy szczytami pierwszy cel takiej formacji to 32 zł. Ale widzę że jak na razie próbują przebić 40 zł i kontynuować wzrosty wiec może nie być formacji podwójnego szczytu. A możesz mnie nazywać głupkiem będę się przejmował cała drogę do bankomatu a później pojadę na wakacje z prawie 300% zysko na dadelo.
Źle mnie zrozumiałeś, nie nazwałem cię głupkiem, tylko zasugerowałem, że nie chcesz się czuć przed samym sobą jak głupek. Nie miałem zamiaru cię obrażać, jeśli jednak to zrobiłem, przepraszam.
Poza tym zobacz na koniec maja poziom 32 już reagował jako wsparcie, więc jak dla mnie to dwa sygnały pozytywne, ale na razie mamy walkę na 40zl więc zobaczymy jak to się zakonczy
Dnia 2025-06-23 o godz. 10:56 ~LESZCZ napisał(a): > Poza tym zobacz na koniec maja poziom 32 już reagował jako wsparcie, więc jak dla mnie to dwa sygnały pozytywne, ale na razie mamy walkę na 40zl więc zobaczymy jak to się zakonczy
Ale przyjmując taką dowolność przy wybieraniu progów wsparcia to możesz sobie do woli wybierać poziomy, ani dołek w okolicach 37 nie jest jakoś mocno uklepany, ani nie wiem skąd wziąłeś 4 pln poniżej dołka pomiędzy szczytami. Dla mnie to dalej myślenie życzeniowe, nie przekonałeś mnie
Dnia 2025-06-24 o godz. 09:25 ~LESZCZ napisał(a): > Podwójny szczyt się nie pojawił szukamy innej formacji może glowa z ramionami ? Zobaczymy jak na razie technicznie nie widzę okazji do wejścia.