• Fajny przykład dla insiderów spółki Autor: ~Value [31.0.53.*]
    Dobra spółka = zakupy insiderów = stabilizacja kursu i trend.

Zobaczcie sobie aktywność insiderów na spółce Dadelo i to jaka za tym poszła wiara inwestorów.

Wiem, wiem. Niektórzy powiedzą że to inna sytuacja, bo jedna spółka ma super wyniki a druga takie sobie. Niby tak ale nie do końca.
  • Re: Fajny przykład dla insiderów spółki Autor: ~Yoshi [78.11.115.*]
    Post z cyklu: jak nie naganiać :P

• Re: Fajny przykład dla insiderów spółki Autor: ~WR7 [45.84.123.*]
    Ja myślę ze dopóki jeden z głównych nie wyjdzie to nici ze wzrostow. Będzie na każdym wzroście podaz. Zreszta widać co sie teraz dzieje stopniowa dystrybucja ktora moze sugerować ze to jeszcze nie koniec spadków niestety. A ten kto tak ładnie o spółce pisze to tak jakby miał interes w tym żeby dystrybucja po wyższym kursie. Ta spółka mnie naprawde rozczarowuje niby wszystko tak pięknie a ktoś sukcesywnie wychodzi i ma tego chyba dużo szkoda
  • Re: Fajny przykład dla insiderów spółki Autor: ~Toma [83.7.93.*]
    NFZ leży. Zadłużenie na 20 mld i mówią że już ponad. Wstrzymywanie nadwykonań. Dopóki nie będzie budżetu na kolejny rok i dopóki nie zasypia dziury to nadwykonania nie ruszą więc i spolka nie będzie zarabiać więcej. Dlatego stoimy, rynek czeka na decyzje rządu. Druga kwestia jest taka że te wszystkie inwestycje które zostały ogłoszone nie dawno zaczną miec znaczenie dopiero po wybudowaniu prototypu. Na ten moment nie ma przesłanek zeby kurs miał wzrastać. Dopóki nie będzie pozytywnych informacji odnośnie tego co napisałem powyżej to nic się nie zmieni na kursie.
  • Re: Fajny przykład dla insiderów spółki Autor: ~Analityk [45.84.121.*]
    Przeczytałem Twój wpis z uwaga ale to sie ttzeba jednak wstrzymać. Bo rzeczywiście sytuacja z finansowaniem procedur ortopedycznych jest wyjątkowo niepewna. A od koncepcji poprzez prototyp do seryjnej produkcji droga daleka. Na razie są zyski ze sprzedaży endoprotez a one zależą od kontraktów z NFZ co niestety przekłada sie na kurs. Spółka jest ciekawa ale ta zależnośc od NFZ duża. Plany piękne ale trzeba wziąć pod uwagę podaz. Dobrze jak ludzie którzy tworza jakąś spółkę współpracują gorzej jak ich drogi sie rozchodzą to dotyczy i biznesu i życia osobistego potem zostaje to co zwykle to co widać. Trzeba poczekać chociaż ta sytuacja z NFZ trwać moze jeszcze latami to dołujące ale ewentualnie za kilka lat coś sie zmieni
  • Re: Fajny przykład dla insiderów spółki Autor: ~Toma [83.7.93.*]
    W poprzednim poście opisałem ogólne czynniki hamujące rozwój i stagnację kursową. Należy jednak również dodać że spółka liczy w tym roku na środki z KPO o czym poinformowała w raporcie rocznym i z tego tytułu liczy na wzrost przychodów w tym roku o conajmniej 15 % wzgledem roku poprzedniego.
    "PRZEWIDYWANY ROZWÓJ GRUPY MASSMEDICA S.A.
    Na rok 2025 Grupa Massmedica S.A. zakłada co najmniej 15% wzrost przychodów w stosunku do roku
    2024, co będzie możliwe głównie dzięki:
    -Rozwinięciu sprzedaży implantu kolana UNITY,
    -Kontynuacji ekspansji na rynku implantów Chunli,
    -Rozwinięciu sprzedaży płynnego kwasu polimlekowego ZQII PLLA na ryneu Anti-Aging,
    -Sprzedaży kolejnych egzemplarzy robota OMNIBotics oraz pierwsze sprzedaże nawigacji operacyjnej
    Naviswiss. Sprzedaż tych systemów planowana na Q3 i Q4 2025 uzależniona jest od tempa
    uruchamiania środków w ramach priorytetu KPO D.07 „Efektywność, dostępność i jakość systemu
    ochrony zdrowia". "
    Jesli uda się spółce w 3 i 4 kwartale zrealizować swoje założenia to może to w jakiś sposób pod koniec roku lub na początku kolejnego wpłynąć pozytywnie na kurs, jednak nie spodziewam się przebicia szczytów z poprzedniego roku.
  • Re: Fajny przykład dla insiderów spółki Autor: ~Analityk [45.84.123.*]
    Dużo racji ale ja przede wszystkim widzę duza podaż moze potrzebne sa PLN. Dlatego nie wierze w zadne wzrosty a myślę ze niedługo zejdziemy poniżej 3 PLN niestety. Sytuacja geopolitycznej niepewna. NFZ prawie bankrut. Duża podaż. Zobaczymy
[x]
MSM -0,26% 3,84 2025-11-14 13:52:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.