Jak to gdzie, na parkiecie, skupowali zdołowane wcześniej przez nich akcje Energa od kredyciarzy i panikarzy oraz starców, którzy muszą sprzedawać akcje ze stratą żeby mieć na chleb i lekarstwa.
Gratulacje dla tego,kto baner/wykres z notowaniami innych energetyków vs Energa wymyślił-takie obrazki najlepiej przemawiają ps.za tydzień,na wza Energi,też się przyda;-)
ja jestem zwolennikiem siły argumentu,wczoraj nawet Fąfara przyznał p.Trzcińskiemu,że pełne wykonanie wyroku SA to/Jak wskazuje się w doktrynie „w razie uchylenia uchwały przez sąd spółka powinna podjąć starania o usunięcie skutków uchwały, tak aby przywrócić stan, jaki by istniał, jeśliby walne zgromadzenie nie podjęło zaskarżonej uchwały i nie została ona wykonana (tak S. Sołtysiński – Komentarz do art. 427 KSH w Komentarzu do KSH T. 3 CH BECK 2013). -przyjdzie czas i Fąfara zrozumie,że /przywrócić stan, jaki by istniał, jeśliby walne zgromadzenie nie podjęło zaskarżonej uchwały /oznacza,max. 80% akcji Energi w Orlenie,tym samym powrót Energi do indeksów gpw,tym samym powrót płynności notowań,tym samym wycena rynkowa porownywalna z innymi energetykami ssp,bo to co jest teraz to jakaś aberracja logiki Tauron-0.65 wk Enea 0.56 wk Pge 0.46 wk Energa 0.4 wk
Ja juz nawet nie chce słuchac ich tego konferencyjnego bełkotu -zawiedli zaufanie całkowicie Obroty spadły bo po stronie " starych" pojawił sie argument nowego prezydenta W ponad partyjnym bantustanie wszystko moze sie zdazyc jesli pojawia sie wspolne interesy
taczka juz nawet u Obajtka na profilu jest - delikatna hipokryzja ;-) protest duzo lepszy niz ten pod energa no i Panowie na walnym tez pieknie punktowali fafika. dla konfederacji to tez woda na mlyn wiec zaczyna sie to powoli rozkrecac
Przywrócenie Energi do indeksów GPW oznacza kontrakty i grę na spadki. Obecny stan jest najlepszy do wypłacania dywidendy i pompowania kursu tylko GrypaGdańska jeszcze kradnie akcje od emerytów.
Zachęcenie do głosowania przeciwko udzieleniu absolutorium Fąfarze to standardowa zmyłka. Jest współpraca między Trzcińskim i Fąfarą do czasu ograbienia drobnych z akcji.
Poza tym Panie Trzciński, to nie jest tak, że Fąfara nic nie zrobił z pokrzywdzeniem drobnych. Znowu Pan go usprawiedliwia. Fąfara świadomie stosował zagrywki maklerskie by wyrzucić drobnych z łodzi. Ponadto Pan razem z nim brał w tym udział. Są na to dowody.