• a może ... Autor: ~hix [78.30.80.*]
    ktoś tu gra na krótko od paru lat i teraz stara się odkupić, czym zbijał??? (przemawia za tym to ciągłe podbijanie wątków o 2 zł itp., plus blokady przed wzrostami);
    zastanawiam się nad jedną rzeczą: dlaczego CC trzy lata temu na walnym zarejestrował tylko 150k akcji, a nie 250k skoro tyle posiada? - może tych brakujących 100k nie miał w swojej dyspozycji?
    no i na kolejnych walnych nie zarejestrował się w ogóle - może im się nie chciało, ale może rozdysponowali czasowo resztę???
    jeszcze jedno, na pewno byli zainteresowani zwiększeniem dochodu z posiadanego pakietu, bo wnioskowali o dywidendę 1,9 zł co upadło - poszła 1 zł, a wiadomo, że nie pożycza się akcji za darmo...
    tak, czy siak, jeżeli ktoś wrzucił w rynek pożyczone akcje i będzie musiał je odkupić, to może mieć nie lada problem.
    to tylko luźny wywód, który chodzi mi po głowie, w rzeczywistości prawdopodobnie jest inaczej, proszę nie brać tego pod uwagę.
  • Re: a może ... Autor: ~Look [5.173.153.*]
    Może jeszcze będzie się komuś chciało wywalić na -12% z 10tys. Chociaż coraz ciężej komuś to wychodzi. Ja jak mam za co to dokupuje i uśredniam. Zaakceptowałem smak straty i mnie nie rusza. Poczekam sobie, posiedzę i porozglądam mając coraz więcej aktywów
  • Re: a może ... Autor: ~Krys [188.47.126.*]
    Nie boisz się, że ta firma upadnie , wartość księgowa ok.10mln, kapitalizacja rynkowa ok.20mln,(czerwiec 2025). Jest to tak naprawdę zespół ludzi który robi badania diagnostyczne, program Nanobione od 2021r bez wyraźnego przełomu. Kończą się fundusze po covidzie.
    Jedyny plus że jednym z akcjonariuszy jest Diagnostyka, ale czy to wystarczy by sądzić że ta firma się kiedyś rozwinie
  • Re: a może ... Autor: ~Patryk [84.241.208.*]
    A może ruszy
  • Re: a może ... Autor: ~hix [37.248.179.*]
    jak ruszy (jeżeli ruszy), to się okaże, że nie ma co kupić...
    a ruszy wtedy, jak sprzedaż kwartalna (która teraz wynosi ~500k) przekroczy 1mln, bo przestaniemy tracić gotówkę i drastycznie spadnie ryzyko...
    potrzebujemy tylko 2-krotnego wzrostu sprzedaży, a że w tej chwili jest śladowa, to zdublowana dalej będzie śladowa z potencjałem na dużo więcej - no zobaczymy - myślę jeszcze 2, 3 kwartały i będziemy wiedzieć więcej.
  • Re: a może ... Autor: ~GX [94.75.70.*]
    Kisić się czy iść na JSW?
[x]
GENXONE -3,61% 5,34 2025-10-31 15:56:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.