Chyba na prawdę cierpisz, że oddałeś... Nie ma drugiej ukrianki jak Astarta. Proszę podaj spółkę o porównywalnej jakości. Najbliżej jest IMC. O kernelu nie ma co gadac.
A jak Astarta była po 30-30 zł to jakość spółki była gorsza ? Tu jest gra na emocjach. Przez wojnę spadło.
Jak się zaczęła nadzieja na pokój to poszło w górę.
A już jak Trump zaczął ściemniać przed wyborami że zrobi pokój w 48 godz. to poszło dużo wyżej.
Obecnie nie ma nadziei na szybki pokój i tylko zakupy prezesa ratują kurs.
Widać też po zleceniach jak próbują ratować.
Ale jak nie wytrzyma presji to będzie jak dzisiaj na Coalenergy.
Trochę śmiesznie się to czyta jak twardy jak miał akcje starał się przekonać innych, że moje przekonanie o braku możliwości podpisania pokoju w najbliższym czasie to mrzonki, a teraz jak nie ma akcji to znowu zmienił się nagle w racjonalnego polityka, dostrzegające że te negocjacje to szopka dla Trumpa - zarówno ze strony rosyjskiej jak i ukraińskiej:)
Jeszcze śmieszniejsze jest to, że stara się walczyć z zakupami prezesa swoimi wpisami, no ale niech próbuje.
Inna kwestia, że jednak nawiązano jakąś nić komunikacji między stronami, więc pokój jest bliżej niż dalej.
Szczerze to naprawdę oczywiście miałem akcje ale też święcie wierzyłem Trumpowi że zakończy tą wojnę( może nie w 24 czy 48 godz) ale w 100dni jak doradcy podawali.
Sądziłem że ma narzędzia nacisku na ruskich czyli nałożenie następnych sankcji , cła na inne kraje które kupują ruską ropę czy gaz, likwidację floty cieni przwożącą ropę, szantażowanie tym że dadzą Ukrainie mnóstwo broni i rakiet dalekiego zasięgu itp.
Trudno - pomyliłem się . Trump się wycofuje.
Dlatego sprzedałem. Gdybym wierzył dalej w ten szybki pokój to mógłbym przecież odkupić.
Ale nie widzę obecnie takiej nadziei w najbliższym roku dlatego czekam i obserwuje.
Widzę też jak są wystawiane zlecenia na kupno na rozpoczęcie lub na fixingu z ceną kupna wyższą niż sprzedaż aby ratować kurs.
To długo tak nie pociągnie. I prezes też nie uratuje kursu jak nie zmieni się w kwestii pokoju i zakończenia wojny.
Wiadomo to giełda i może być różnie , wojna trwa 3 lata płacą dywidendę , mają zyski , budują fabryki prezes skupuje , uważam że każdy spadek akcji to okazja na zakupy a wojna się za 2 lata skończy
dede- ,,jak tak piszesz to jestem spokojny " - pisałeś do mnie.
Nadal jesteś spokojny czy jednak ,,twardy " miał rację że ,, efekt Trumpa się kończy" i będzie spadać ?