Tak! Nie wszystkich ale większość będzie mocno zaskoczona. Gdy w ciągu kilku tygodni pojawia się informacje o 2 mld zł ekstra w portfelu tylko z kontraktów kolejowych kurs wystrzeli, a wielu otworzyliśmy ze zdumienia.
Piszę bo ja już zrobiłem zakupy po 11,5 12,5 i 14 zł niedawno. Spokojnie czekam. Po prostu wiem co oznacza taka kumulacja gotówki w spółce.
I TAK ODBIJE, PYTANIE kiedy i do ilu jeszcze spadnie, na razie jak tak patrze na notowania live to wyglada, ze zbieraja .... no ale bedziemy widziec za jakis czas... slaby rynek jest i czuc duzą niepewnoosc ... jakby jakies dobre info wjechalo to mogloby ruszyc kurs .... zobaczymy
Widzisz każdy ma inne spojrzenie na kurs. Mi się wydaje że ktoś umiejętnie się wyprzedaje, czeka aż z lewej jest większa ilość i cyk. Potem leciutko w górę. Ja myślę że prawdziwy pogrom przyjdzie jak walne uchwali dywidendę. Teraz jeszcze nie wszyscy wiedzą że to śmiech. Poprzednie dywidendy choć też skromne wynosiły kursu wyżej a teraz będzie odwrotnie. Pesktywa dywidendowa żadna a i zysków raczej nie umieją dowoic na przyzwoitym poziomie. I można też brać pod uwagę zaufanie które chyba sami sobie zabrali mówiąc jedno a proponując inne - dywidenda vs poprzednie?
Ale to nie wystarczy być tu zapakowanym i nie o to idzie czy jesteś zapakowany czy nie. Żeby rosło to muszą być kupujący na coraz wyższych poziomach a tych widać brak. Więc nie ma kompletnie znaczenia co myślą z grubsza mówiąc insiderzy znaczenie ma co myślą kupujący lub myślący o kupnie.
No pitolisz:)
Po ile byłoby cargo 12% od ath? Po ile byłby Budimex? A po ile Orlen czy Allegro?
Jednak zostając w branży. Po ile trakcja albo zue? A może powiesz mi po ile byłby rebus albo polimex dowolny 12% od ath:)?
Mirbud jest w trendzie wzrostowym z uwagi na wyniki. Oczekujesz, że co sesja będą nowe rekordy? Ja oczekuje, że za 2-3 lat będzie po 50 zł nawet jeśli spadnie wtedy z 60. A po drodze wbije ath nowe 10 i opadnie.
mirbud to nie jest jakas odizolowana od gpw spolka .... wystarczy popatrzec co dzieje sie na calym rynku... i od kiedy spadki na gpw sie zaczely ... kiedy sie poglebily .... sytuacja jest jaka jest, panuje ogolna niepewnosc .... temu wiekszosc walorow leci a nawet jak zwyzkuje to delikatnie .... dobre firmy wczesniej czy pozniej sie obronia ... ale poki nie bedzie tu jakiegoos super espi to mysle, ze spadek na 12 jest realny... co nie zmienia faktu, ze niektorzy wykorzystują tą przecene do zakupow .... pytanie nie jest czy mirbud pojdie do gory tylko kiedy ....