Widać, że dobra współpraca z grupą PLW trwa. Ale co się dziwić jak tak mocno dowieźli Crime Scene Cleanera. W październiku demo Crown, 1Q 2026 ich pierwsza duża gra, dalej prawie milion w kasie, tantiemy spływają, a wycena 5 milionów... Ja spokojnie czekam, bo widzę co się dzieje na gamedevie, jak wypali gra to będzie potężny wzrost wartości. Bez powodu Prezes CW i vice PLW nie kupowali.
To jest efekt jak długo jakaś spółko jest nisko wyceniona i ludzie po prostu obawiają się, że coś będzie nie tak. Nie naganiam, każdy podejmuje własne decyzje inwestycyjne, ale ja sporo kupiłem i czekam spokojnie, bo nawet w przypadku niewypału Crowna, Spółka praktycznie nie powinna spaść bo ma rezerwy gotówkowe, projekty itp. Więc naprawdę, te 5 mln to jest śmieszna wycena, patrząc na potencjał przyszłości
Niesamowite, że rosną największe gnioty po kilkadziesiąt %, które są kilka razy droższe od naszej spółki, a nie mają w połowie tak dobrej sytuacji, często żadnych zysków i bez perspektyw. No nic, może w końcu rynek dostrzeże i nas.
Jujubee wystrzeliło 40% pod spekulacje o premierze ich darkmoona, który jest znacznie dalej wishliscie za Crown of Greed i słabymi ocenami demo. Wycena 13 mln zł mimo lichych przychodów i zysków i stanu gotówki, to samo longterm games i wiele innych. Warto zaznaczyć, że kolejny raz Consolev Way potwierdziło kompetencje bo port Crime Scene Cleaner na konsole PS5 ma wysokie oceny 4,7/5
@Poszukiwaczperelek - Inne spółki mają po +30% pod spekulacje, tu warto zbierać wszystko poniżej 5zł, póki jeszcze jest taka cena. Wiosenna promocja. W lipcu 7, w sierpniu może być 8, we wrześniu 9, w październiku 10 itd. Kalendarzyk ConsoleWay
Tak, tak, Ty rozumiesz jedno. Statystykę. W ostatnim roku PCF ma FF 47% i stracił w ciągu roku ile? CDprojekt ma 64% i zarobił ile? Bloober Team ma 60% i zarobił ile? Takie GameOps ma FF 22% i w ciągu roku stracił. Czepiasz się statystyki. FF nic nie znaczy. Ważne, żeby znać dane i je rozumieć.
Tutaj wartość akcji FF to raptem 4 mln zł, akcje były zbierane od początku roku, czas na wycenianie przyszłości opartej na solidnych fundamentach. Cena akcji w IPO to 16 i 20 zł kiedy nie było nic wiadomo o Crown of Greed. Jest co odrabiać.