A dlaczego już piszę.
To ostatnia spółka z grupy CPAR LTD
https://stooq.pl/h/?i=15rh&o=6a
Spółka w fazie przekształcenia i reorganizacji jednakże ostatnie podjęte kroki powodują, że jesteśmy na ostatniej prostej, aby zakończyć działania związane z tym związane.
Transformacja i działania strategiczne
Kwiecień 2024: zbycie działalności wydawniczej gier i sprzedaż udziałów w spółkach zależnych.
Maj 2024: rozpoczęcie przeglądu opcji strategicznych.
Kwiecień 2025: podjęcie uchwały o nowej strategii farmaceutycznej i emisji akcji serii K.
Maj 2025: wpływy z emisji akcji: 1,288 mln zł.
W swoim PKD spółka Munar ma wiele różnego rodzaju działalności, aczkolwiek należy zwrócić uwagę na jeden ważny szczegół.
na tej stronie, https://aleo.com/pl/firma/site-spolka-akcyjna nic nie ma o PKD który wyspominasz powiem więcej, na tej stronie jest PKD które zgadza się z tym który spółka wylistowała w swoich komunikatach
dodatkowo w ogłoszeniu z 28.02.2025 (https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2025-02/MUN-NWZ-20.03.2025-ogloszenie-uzupelnione_202502280959912383.pdf)
stoi jak BYK!!
3/ zmianę obowiązującego postanowienia §6 ust. 1 Statutu Spółki:
„1. Przedmiotem działalności Spółki jest: ... 33) produkcja materiałów wybuchowych (20.51.Z); ... na:
„1. Przedmiotem działalności Spółki jest: 1) produkcja leków i pozostałych wyrobów farmaceutycznych, 2) produkcja suplementów diety, 3) produkcja podstawowych substancji farmaceutycznych, 4) sprzedaż hurtowa wyrobów farmaceutycznych i medycznych, 5) doradztwo w zakresie prowadzenia działalności gospodarczej i pozostałe doradztwo w zakresie zarządzania, 6) pozostałe badania i analizy techniczne, 7) badania naukowe i prace rozwojowe w dziedzinie nauk przyrodniczych i technicznych, 8) działalność wspomagająca prowadzenie działalności gospodarczej, gdzie indziej niesklasyfikowana.”.
Dział 3 Rubryka 1 Przedmiot działalności Strona 6 z12 1.Przedmiot przeważającej działalności przedsiębiorcy 1 74, 90, Z, POZOSTAŁA DZIAŁALNOŚĆ PROFESJONALNA, NAUKOWA I TECHNICZNA, GDZIE INDZIEJ NIESKLASYFIKOWANA 2.Przedmiot pozostałej działalności przedsiębiorcy 1 58, 29, Z, DZIAŁALNOŚĆ WYDAWNICZA W ZAKRESIE POZOSTAŁEGO OPROGRAMOWANIA 2 58, 13, Z, WYDAWANIE GAZET 3 58, 14, Z, WYDAWANIE CZASOPISM I POZOSTAŁYCH PERIODYKÓW 4 18, 11, Z, DRUKOWANIE GAZET 5 58, 19, Z, POZOSTAŁA DZIAŁALNOŚĆ WYDAWNICZA 6 18, 13, Z, DZIAŁALNOŚĆ USŁUGOWA ZWIĄZANA Z PRZYGOTOWYWANIEM DO DRUKU 7 18, 20, Z, REPRODUKCJA ZAPISANYCH NOŚNIKÓW INFORMACJI 8 32, 40, Z, PRODUKCJA GIER I ZABAWEK 9 46, 51, Z, SPRZEDAŻ HURTOWA KOMPUTERÓW, URZĄDZEŃ PERYFERYJNYCH I OPROGRAMOWANIA
To że to jest aktualne PKD to w porządku. Tylko zgodnie z uchwałą jest dokonana zmiana. Myslenie nie boli. Ale ok. Nie będę dalej dyskutować. Niech każdy wyciąga wnioski!
Nie luty, a 20 marzec: „1. Przedmiotem działalności Spółki jest: 1) produkcja leków i pozostałych wyrobów farmaceutycznych, 2) produkcja suplementów diety, 3) produkcja podstawowych substancji farmaceutycznych, 4) sprzedaż hurtowa wyrobów farmaceutycznych i medycznych, 5) doradztwo w zakresie prowadzenia działalności gospodarczej i pozostałe doradztwo w zakresie zarządzania, 6) pozostałe badania i analizy techniczne, 7) badania naukowe i prace rozwojowe w dziedzinie nauk przyrodniczych i technicznych, 8) działalność wspomagająca prowadzenie działalności gospodarczej, gdzie indziej niesklasyfikowana.”
Mają czas na zgłoszenie do KRS do 20.06.2025. Chyba, że przed tym terminem ponownie zwołają WZA i zmienią, wtedy kolejne 3 m-ce na zgłoszenie. Na chwilę obecną wiemy, że nic nie wiemy.
To mogą zwołać i znowu zmienić. Tak naprawdę spółka nic nie robi i to bez różnicy co tam piszą w PKD. Może będzie to co teraz, może to co było wcześniej, a może oddadzą się pracy społecznej i będą sadzić marchew. Pożyjemy zobaczymy.
Nie mogę wkleić dłuższego opisu...
Więc napiszę w skrócie.
Jeśli farmacja to dlaczego nie chemia i produkcja nitrocelulozy dla Niewiadowa? W Polsce na giełdzie tylko 1 producent Azoty, kap sami wiecie jaka.
A może jeszcze coś innego jak np odwrotne przejęcie przez FAM, fabryka amunicji...
Nitroceluloza do celów medycznych jest przygotowywana inaczej niż nitrocelulozwa do celów wojskowych
Z tego co wiem, to jeżeli produkuje się jedną to drugiej się nie wyprodukuje i na odwrót. Trzeba miec koncesje + linie produkcyjną, etc. Więc albo robimy jedno, albo robimy drugie
Ja mam różowe, a Ty czarne okulary. Zobaczymy co z tego będzie i jaki kierunek obierze kurs. Moim zdaniem będzie wyżej! Każdy oczywiście podejmuje decyzję samodzielnie. I nikt nie napiszę co będzie tu i teraz.
Firma została zbyta poprzez OP. 6lat tu jesteś to przespałeś okazje wyjsc z gniota ngg to pokazuje że brak ci wiedzy i doświadczenia. Teraz to nie ma nic wspólnego z byłym ngg które gdzieś tam klepie swoje gierki za kasę amatorów.
To co było kiedyś nikogo nie obchodzi ,twój prezio oddal tz. miejsce na gieldzie im za bezcen,bez ceregieli poprzez OP. To jest inna spółka.
Na garin czy innych to samo zrobili i w pompa po zakończeniu .pisałem kiedyś że to potrwa i towqlor dla grających pod OP a nie szybkiego wzrostu w 5min.
21.05.2025 roku pisałem o Tech Robotics. Kurs w tym dniu wynosił 8,60. Dziś, a więc 2 tygodnie później jest o 100% wyżej, a w szczycie nawet 200% wyżej!
https://m.bankier.pl/forum/temat/15861593
Kto chce kupić kupuje, kto chce obserwować niech obserwuje!
Pozdrawiam wytrwałych!
Miałem Ci to już dawno napisać. Jesteś upośledzony. Przynajmniej tak piszesz
Przespałem czy nie, to rzecz względna.
Na pewno long term to jest też strategia
Odpaliles się gościu, a ja odpisałem użytkownikowi Jw. Może naucz się czytać ze zrozumieniem?
A jakimiś udanymi wytypowanymi spolkami się nie chwal. Zepsutym zegar również pokazuje dobrą godzinę, w ciągu dnia.
Nie chwal się też że doradzasz, bo od tego możesz mieć sprawę karną
Dziś -> 1 zł.
W przypadku potwierdzenia biznesu możliwy kierunek nawet 10 zł.
https://strefabiznesu.pl/znowu-glosno-o-fabryce-trotylu-i-amunicji-w-niewiadowie-komar-nie-jest-naszym-jedynym-produktem-ktory-moze-zadziwic-swiat/ar/c3-17819935
Jeśli to było pytanie do mnie, to chętnie ci odpowiem. Nie zastanawiam się nad kupnem, bo mam tej makulatury już całkiem sporo, którą magazynuję już od lat. Bardzo bym chciał wyjść kiedyś z tego papieru bez straty, a do tego jeszcze daleko, ale jest jakaś nadzieja. Myślę, że przejście w zbrojeniówkę pewnie by w tym pomogło, tylko widzisz, ja staram się opierać na tym co wiem, a na razie wiem, że co do zbrojeniówki, to nie ma na to przesłanek. Munar nie idzie w tę stronę i opieram tą wiedze na oficjalnych dokumentach podanych w ESPI. Reszta to czysta spekulacja, na którą nawet nie chcę się nastawiać, bo na razie to zwykłe bajki. A nazwa spółki nie jest problemem i może być zmieniona w każdej chwili, ale na razie nie ma co do tego przesłanek.
Czekamy więc na Walne, które dziwnym zbiegiem okoliczności odbywa się dokładnie w tym samym czasie co PGM, Techrobot, Proguns....
Pozdrawiam serdecznie
CparL kupuję też Ltgames. Rozumiem, że jest zainteresowany robieniem gier typu militarnych, gdzie główni bohaterowie to Putin i Żeleński strzelający do siebie kapiszonami. Pozdrawiam