• Mocne wsparcie na 15 PLN Autor: ~obs [83.230.46.*]
    tam zmierza kurs ?
  • Re: Mocne wsparcie na 15 PLN Autor: ~Waldemar_Hak [5.173.182.*]
    Zapewne tak.
    Pozdrawiam
  • Re: Mocne wsparcie na 15 PLN Autor: ~DaffyDoc [37.30.54.*]
    Pytanie. Nie licząc dołka covidowego przejrzałem c/wk i aktualnie jest ona w tej spółce historycznie najmniejsza. Wk wzrośnie przy braku dywidendy. Spółka generuje zyski - mniejsze, ale jednak. Przepływy pieniężne ma dobre. Spadek generowany jest na mikrowolumenie - kilkaset akcji. Czy kryje się to jakiś fundamentalny trup w szafie, czy raczej gra idzie o wykup tanio tej spółki?
  • Re: Mocne wsparcie na 15 PLN Autor: ~Investor [37.225.49.*]
    Musisz wziąć jeszcze pod uwagę dwie rzeczy: kurs jest wciąż prawie 2x wartości księgowej i generalnie brakuje kapitału na parkiecie, bo lud woli kupować mieszkania. Ale myślisz dobrze. Pozdrawiam
  • Re: Mocne wsparcie na 15 PLN Autor: ~ktoś [83.142.157.*]
    dlaczego od razu trup w szafie? napisałeś ze przepływy ok, zyski ok. Wg mnie podstawy i kwestia przyszłości naprawdę ok. Nowa inwestycja w magazyn. Cóż , sam liczyłem na dywidendę, trudno. Wykorzystam na dobranie przy niskim kursie. Za rok, myślę że będzie dywidenda w przedziale 2-3 pln. to niezła perspektywa - oczywiście jeśli utrzymają poziomy jak w Q1. Myślę ze tutaj wpływ mam to co już ktoś napisał: sytuacja geopolityczna nieciekawa, ucieczka inwestorów z GPW. Do tego część uciekła właśnie przez brak dywidendy...Ale globalnie bryndza na akcjach wszędzie. Cóż ....sinusoida....jak kiedyś mawiał klasyk-;) " jak spada to później rośnie-;)
    pozdro

[x]
WITTCHEN -2,57% 16,66 2025-09-19 17:01:07
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.