Autor: ~Qq [194.42.110.*] Człowieku piszesz bzdury - zero wiedzy. Zapamiętaj Cpar objął 7 012 280 akcji, a może ich objąć do 30 mln. Czytaj raporty ze zrozumieniem, jeżeli potrafisz
Projekty uchwał odnośnie podwyższenia kapitału są 2 . Jeden z pozbawieniem praw poboru i drugi z prawem poboru. Pytanie w co oni grają bo przecież są jeszcze nie wszystkie waranty objęte przez CPAR . ????
.30 mln warrantów subskrypcyjnych serii B uprawniających do objęcia akcji na okaziciela Spółki serii I zostało przydzielonych jednemu inwestorowi.(Cpar) - raport Bieżący ESPI 12/2024 dnia 30.04.2024 r. Cpar na razie objął 7 012 280 akcji serii I , a może ich objąć do 30 mln.( w każdej chwili, są one zarejestrowane w KDPW). Może HMP ma innego inwestora, co szybciej obejmie akcje, ponieważ CPAR może obejmować kolejne akcje serii I za wkład pieniężny aż do 31 grudnia 2029 r
Jakie bzdury, nie widzisz dwóch projektów uchwał jedno z pp a drugie bez? To sam czytaj ze zrozumieniem. Miałem Cię za jednego z piszących tu logicznej ale..szkoda słów.
To jest matol i naganiaczu. Od lat tu cuda wieszczy,a tu STRATY I DODRUK. Tu się więcej nic nie opłaca robić. Nadrukowac makulatury i w rynek. Naobyciewac, podbitka i w rynek. Tu się KNF wreszcie tym zajmie i wiesiek pójdzie siedzieć.
Autor: ~Qq [194.42.110.*] W szczegółowym porządku obrad Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia wskazano m.in. pkt. 10 o podjęciu uchwały w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego w trybie subskrypcji zamkniętej (z prawem poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy), a ten się nagle obudził i pisze: „Ciekawe czy z pp czy bez.”
Jak doszedłeś do 10 to przeczytaj też 9. Po prostu głośno się zastanawiam co przegłosują. Jedną, drugą a może obie. Widocznie nie zrozumiałeś mojego wpisu i zareagowałes jak zareagowałes. Nie mój poziom rozmowy.
Te ich uchwały nr 9 i 10 jakoś się nie zazębiają .Skoro piszą ,że emisja bez pp jest w celu szybkiego pozyskania kapitału na pilne cele inwestycyjne to z pp nie spełnia tych założeń. To pytanie po co to bicie piany ? Chyba ,że dojdzie do emisji dla inwestora i następnie z pp . Jeżeli tylko z pp to cienko to widzę kto im znowu da kapitał ? Skoro CPAR nie obejmuje po 30 gr to po ile byłyby akcje na pp ? Niska cena to tylko rozwodnienie kapitału - zresztą kolejne co robią od lat.
Nie martw się znajdą się chętni. Ja obejmowałem akcje z kilku juź emisji. Czekam na uchwalenie uchwały "w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego w trybie subskrypcji zamkniętej (z prawem poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy) oraz w sprawie zmiany Statutu Spółki"
Kurs zjedziedzie.Wiesko gada głupoty.Nawet jak ogarnie troszke akcji z pp to pytanie z jakiego poziomu cenowego kurs odbije..I wyjdzie na zero lub minus biorąc pod uwage już posiadane akcje.Tu nie ma pod co obecnie obejmować kolejne akcje.Są w rozpaczy dlatego ta emisja.Tu do jesieni trzeba sie wstrzymać.Już dziś kurs jest prawie w cenie po jakiej obejmował strategiczny i nie chce tych akcji więcej.A wy batalie rozkrecacie o te akcje.Bedziecie płakać
Autor: ~jawa_sen [31.0.78.*] Po pierwsze, każdy ma prawo pisać na forum, tylko straszenie zostaw dla siebie, lub podaj merytoryczne uzasadnienie tych bzdur. Tak jak napisałeś „są w rozpaczy” – to raczej ty jesteś w rozpaczy jako dawca kapitału. Po drugie napiszę, o faktach związanych z ostatnią emisją z prawami poboru, akcji serii H: - w tym czasie na forum totalne ujadanie, kłamstwa i bzdury, - data rozpoczęcia subskrypcji: 21.07.2022 roku, Data zakończenia subskrypcji: 09.09.2022 roku., - Cena, po jakiej akcje były obejmowane: 0,10 zł - Suma objętych akcji serii H: 33.092.839, Poziom objęcia emisji akcji serii H: 84,38% proc. - w dniu 15.02.2023 r. wprowadzenie akcji serii H do obrotu i totalnej porażki nie było jak wieszczono na forum kurs wyniósł 0.13 zł, dzień wcześniej 0,17 zł (warto dodać, w tym czasie HMP był na NC Alert, aż do 30 czerwca 2023 r. - razem rok. ponadto kto brał w zapisach dodatkowych, ytarcy mieć tylko jedna akcje to od razu miał 30 % zysku a po dwóch dniach już 50%, bo kurs wynosił 0,15 zl ) - i najciekawsze na koniec, kto jeszcze poczekał to akcje HMP chodziły nawet po 0.88 zł.
Ja Wiesko ostrzegam od paru tygodni.Wystarczy przypomnieć sobie moje wpisy i obecną cene akcji.To samo sie tyczy pozwoleń o których pisałem że nie bedzie bo kolejka daleka.Więc moje ostrzeżenie było dla acjonariuszy co kupowali np po 034 -038.Bo myśle że wielu miało nadzieje na twoje kolorowanki spowodują odrobienie strat i do dziś trzymają akcje.Więc myśle ze kurs bedzie jeszcze niżej.Więc co im po pp.Jak odbicie gdy bedzie to ze znacznie nizszego poziomu.Nie porównuj sytuacji z przed 2 lat.Bo tak samo nie wiesz czy na jesień przepisy sie nie zmienią i własna uprawa bedzie zablokowana.Dawcą nie jestem,bo pisałem na forum kiedy wyszedłem z akcji i kiedy wejde