Człowieku, sytuacja się zmieniła, Tusk przegrał wybory i żadnej kasy może już nie dać, trzeba było wybrać Rafała, do jesieni nic nie dostaną a potem na dwoje babka wrożyła, rząd techniczny oznacza cięcia, szacun temu co spieniężyl na górce po 139 i każdemu który szafnąl 3-cyfrówke
Tusk zostaje przy władzy i prezydent alfonso nic niema do decyzji rządu ,rząd teraz tym bardziej będzie się starał pokazać że dobrze rządzą i ratują polskie zakłady ....a zbrojenia to priorytet i tu to będzie
Tak bod, zgadzam się z Tobą. Pokażą to z czym czekali do zmiany prezydenta. Ruszą ze wszystkim aby pokazać co było ich zamiarem jednak kolega na literę D wszystko mógłby zablokować. Teraz mogą pokazać swoje otwarcie, pomysły i pokazać kto jest tym hamulcowym…
Ok, zgoda, leci. Przepraszam, wróć do kilku miesięcy wstecz, było powiedziane, że ta spółka schodzi z giełdy. Naganiacze aby zarobić podbijali posty, ubrali ludzi, sami zarobili.
Nigdy nie miałem Rafako, jednak spojrzę na to w ten sposób, że chodzi o ludzi, ich miejsca pracy etc.
Obecnie chcą uratować miejsca pracy jednak nie pod egidą starego Rafako tylko nowego tworu, gdzie firmy, które dysponują finansami mogą uczestniczyć w przedsięwzięciu powstania nowej firmy, dać tym samym ludziom pracę.
Jeżeli to zbrojenia, gdzie w obecnym czasie to ogromny potencjał, gdzie Polimex i inni chcą pomóc lokalnej społeczności to jest to super.
Nie jestem posiadaczem Polimexu, proszę mnie nie oceniać, że naganiam, piszę tylko o wartościach, niekoniecznie giełdowy zarobek, tylko empatia dla lokalnej społeczności.
Nie miejcie pretensji, że Rafako traci codziennie, to było mówione miesiące temu…, to był wybór każdego, kto to kupował.
Przykro mi, że ktoś pod wpływem naganiaczy dał się ubrać w te akcje a na dzień dzisiejszy stracił i traci każdego dnia.
Dodam tylko jeden element, oroszę nie brać tego jako polityczne odniesienie, ja mam do tego dystans.
Czy mamy uznać, że nowy rząd położył przemysł Raciborza w ciągu 1,5 roku?
Nie, to był poprzedni rząd, dzisiaj mówią o winie Tuska.
Obecny rząd chce ratować to miejsce na mapie Polski ale proszę spojrzeć na wdzięczność lokalnej społeczności.
Racibórz - 53,17 %, Nawrocki 46,82 %, powiaty, gdzie na 100 % ludzie dojeżdżają do pracy do Raciborza, dodatkowo do Rafako i Rafamet to 50,97 % dla Nawrockiego a 49,03 dla Trzaskowskiego…
Zadam pytanie, to kto tym ludziom chce dobrze, proszę sobie samemu odpowiedzieć na to pytanie.
Chcecie angażować swoje ciężko zarobione pieniądze w to, co sami zrujnowali?
Ja nie, bo wolę aby przyszły spółki z zewnątrz, wykorzystały obecny potencjał, nie dla tych ludzi gdzie tylko „dej dej dej, pińcet plus, osimset plus”, do roboty!!! Tyle w temacie.
Gr, powiem ci tak: tutaj, to nie oznacza nic. Kurs zleci, bo nie ma pod co rosnąć i tyle. Ja sprzedałem i na teraz odpuszczam. Co do Rafako, to sprawa jest inna. Tam ludzie zwyczajnie nabijają się z tych, co jeszcze tam siedzą. Taka czysta złośliwość. Jak dojdzie do zawieszenia notowań na Rafako, to padnę ze śmiechu.
Ja mam niedużo jednostek bo tylko 50 i bym nie miał nic przeciwko jakby każda kosztowała 1 000 zł ale jak wróci na 10 zł to mi też nic nie będzie, większych nadziei sobie nie robię ale mam prawo tu pisać a nie żeby ktoś puszczal hasła w stylu "po co tu siedzisz?"