W uchwale jest, że chcą skupić 104 miliony akcji, a nie tysiące. To chyba spora różnica. Nie mówią jednak, że po maksymalnej cenie 0,7 zł. A więc kurs nie poleci w kosmos. Chcą nas po prostu wycisnąć z akcji. :( Ehhhh...
Też tak to widzę, ale przecież nie ma przymusu sprzedaży. Dlatego ja dokupiłem a Ci, którzy sprzedadzą choć pewnie będzie ich niewielu tylko zwiększą potencjalną późniejszą dywidendę dla mnie.
najpierw muszą te uchwały przegłosować, a to syndyk będzie głosował z akcji LC, syndykowi napewno zależy na przeznaczeniu gotówki na dywidendę, a nie skup akcji
Czemu przy dywidendzie musi się podzielić kasa i dalej będziesz miał akcje przy skupie za tą cenę za 70 mln (nie swoich tylko spółki) zyskuję całkowita kontrolę i kase za Ukrainę
Policzyłem i wychodzi, że skup dotyczy wszystkich akcji, poza tymi, które ma Czarnecki. A więc będzie dążył do posiadania 100%, zdjęcia spółki z giełdy, a potem zabrania sobie forsy dla siebie i kolegów.
Nie możemy do tego dopuścić, niech nikt nie sprzedaje nawet jednej akcji. Trzeba dziadów przetrzymać.
po 70gr to nie powinno być za dużo chętnych, ale mogą to przeciągać w czasie i grać na zniechęcenie, zabaczcie jak długo trzymali kurs pod średnią pod ten skup
będzie ciekawie na WZA, zarządca wykonujący prawa z akcji LC może głosować tylko w ograniczonym zakresie, tylko w sprawach istotnych do zabezpieczenia roszczeń, więc raczej nie może podejmować decyzji strategicznych jak delisting, czy umorzenie, więc 80 mln akcji będzie wyłączone z głosowania, zobaczymy kto ma pozostałe 104mln akcji