• Raport Autor: ~MocneGraby [83.24.98.*]
    Segment domów modułowych, choć na razie niewielki w strukturze przychodów, stanowi dla Grupy Kapitałowej Lokaty Budowlane strategiczny kierunek rozwoju. W 2024 roku pozyskano pierwsze komercyjne zlecenie, a w 2025 roku planowane jest zwiększenie skali działalności, w tym pozyskiwanie kolejnych klientów i rozwój oferty produktowej. Spółka liczy, że segment ten stanie się w kolejnych latach istotnym źródłem wzrostu przychodów i wartości Grupy.

Prócz powyższej podstawowej działalności, w zanadrzu 55mln z tytułu odszkodowania od SP za dwie nieruchomości prawnie należące do LBD.
  • Re: Raport Autor: ~Łoren [37.248.173.*]
    Jeśli chodzi o odszkodowania to proponuję samodzielnie policzyć odsetki od tych kwot z pozwów od odszkodowania w kalkulatorze gofin. Grunty też mają sporą wartość.
  • Re: Raport Autor: ~amw111 [46.205.207.*]
    Co podpowiedział gofin w twoich kalkulacjach , bo ja pytałem AI i plątał się w zeznaniach , a symulacja wyceny oparta na starych informacjach.
    Jedno jest pewne prezes musiał czymś skusić pozostałych dużych akcjonariuszy a biorąc pod uwagę ,że biznes idzie średnio to musiały to być nieruchomości i ich amortyzacja w czasie na korzyść spółki.
    Technicznie cały czas powyżej SMA 15 z lekkim kontaktem więc na plus.
    Free flot bez zmian czyli jeden z mniejszych na rynku .
    Pozostaje kwestia predykcji ceny i wolumenów aby nabrać rozpędu.
[x]
LOKATYBUD 2,44% 1,26 2025-09-18 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.