• Ale rośnie Autor: ~Bingo [90.228.168.*]
    Rakieta.
  • Re: Ale rośnie Autor: ~Bolo [188.33.14.*]
    Do budy
  • Re: Ale rośnie Autor: ~Bonżur [46.113.0.*]
    Miało być już 16 wczoraj po „genialnym” raporcie ale chyba coś się zacięło? Pewnie Karol wszystkiemu winny ?
  • Re: Ale rośnie Autor: ~MamTucaleOszczednosc [213.55.223.*]
    Na razie 5 gorszy do 15stu brakuje ale poczekaj.
    Super, niech wirówka się kręci bo chce wyrzucić w okolicy 16
  • Re: Ale rośnie Autor: ~Biomaxima [5.173.206.*]
    Urośnie, po 5 latach dołowania przez trolli czas zacząć trend wzrostowy
    O czym ty bredzisz ?
  • Re: Ale rośnie Autor: pablo1111 [83.29.69.*]
    Bonżur, sprzedaj, a będziesz płakał, jak Bingo.

To jest już nie do zatrzymania przez takich, jak Ty, rzeczników spółdzielni, która uwalała przez lata ten walor.

Teraz spółdzielnia musi odkupić tyle ile użyła do uwalania i to już, czym prędzej. Na wyścigi...
  • Re: Ale rośnie Autor: ~africanus [95.160.227.*]
    pablo1111
    To, że sentyment ulega zmianie to jest sprawą oczywistą z uwagi na raportowane poprawiające się wyniki. Jednakże w mojej ocenie obserwując szczególnie lewą stronę to mam wrażenie, że spekuła dalej kręci gdyż takie duże zlecenia sprzedaży np. 16k na 15.5 nie stawiają inwestorzy przestający wierzyć w spółkę.
    Dlatego musi być jeszcze kilka dobrych raportów potwierdzającyh rozwój sprzedaży, dodatkowe ESPI o fajnych kontraktach a wtedy dojdzie do zatrzymania spekuły na tych poziomach i przeniesienia na wyższe.
  • Re: Ale rośnie Autor: ~Bonżur [5.173.147.*]
    Dobrze że są tu jeszcze trzeźwo myślący na tej łajbie.
  • Re: Ale rośnie Autor: pablo1111 [83.29.69.*]
    Africanusie, mam do Ciebie wielki szacun i rozumiem Twoją ostrożność, ale:
    1. nie wierzę, że baton 14100 na 15,50 ustawił jakiś Inwestor, który stracił wiarę teraz,
    2. to był spółdzielniany baton, który został łyknięty przez Inwestora, który zyskał wiarę.

Taka jest moja spekulacja...

I może nawet będzie ESPI kogoś z zarządu ?
  • Re: Ale rośnie Autor: ~africanus [95.160.227.*]
    To, że taki pakiet wystwia spekuła to pewne co widać teraz na arkuszu gdzie co 50gr. do 17.50PLN wystwione jest ponad 60k.
    Czy kupił to jakiś normalny inwestor to w mojej ocenie raczej nie tzn. wygląda na to, że przerzucono z wora do wora i ustawiono wyżej.
    Z drugiej strony to z uwagi na zbliżające się walne może ktoś szykuje więcej szabel aby spróbować wprowadzić do zarządu kogoś z zewnątrz co nie udało się w poprzednim roku. Spekuluję na bazie tego co widzę tak jak i kolega pablo1111.
    Pewne jest jednak w mojej ocenie to, że dwoma ostatnimi raportami spólka wybiła trochę argumenty spekule i zmusiła prześć wyżej z kreceniem kółek. Oczywiście tak jak Prezez powiedział na konferencji, że jeszcze może pjawić się zmienność w wysokościach przychodów w nastepnych raportach ale spólka odbiła się raczej od dna i teraz płynie ku powierzchni metaforycznie tak to ujmując -)
  • Re: Ale rośnie Autor: ~Bingo [80.216.145.*]
    Słowo klucz"raczej"- myślenie życzeniowe.
    Raczej to będzie jak zawsze zebrane przed raportem rozdane po raporcie i zjazd bo spółka nic specjalnego i optymistycznego nie pokazuje I inwestora z zewnątrz trudno skusić nic szczególnego nie osiągając. Kto kupi marazm I po co? Możecie tylko wy kupować żeby uśredniać, ale spekula czy spółdzielnia nie da wam stąd wyjść bo na was usredniajacych zarabiają. Tyle w temacie. Zresztą maszyna już się zadławiła.
    A ja myślę że okolice 16,xx jeszcze zaatakują.
  • Re: Ale rośnie Autor: ~Jurek [188.33.32.*]
    Skupujemy teraz ...
    Jurek daje sygnał to znaczy że zaraz lawina... Jak ja tą spółkę znam.
  • Re: Ale rośnie Autor: ~Spec [84.40.157.*]
    To po co tu jesteś, Altruisto.
    Kibicuje wiszącym kolażom i czekam na 3 zł.
    Bingo pomyliłeś waluty. W 3 euro mogę uwierzyć przy dwóch kolejnych konserwatywnych raportach poniżej oczekiwań rynku, ale 3 PLN to już naprawdę bujda na resorach. Dajże spokój
    Z 60 spadło na 10zł to dlaczego z 14 na 3 nie może? Zrobią zjazd na 9 okrzepniesz miesiąc na 9 i 3 będzie realne. Tak to działa na Biomaxima
  • Re: Ale rośnie Autor: ~Qwer [37.30.40.*]
    Przed wybiciem covid latali po 7
    Teraz maja zupelnie inne fundamenty.
    Nie plec bzdur
  • Re: Ale rośnie Autor: ~Bingo [90.129.198.*]
    Ooo spada, wina Jurka
[x]
BIOMAXIMA -0,55% 10,90 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać