• Czytanie Autor: ~Mario77 [188.146.152.*]
    Czytanie ESPI że zrozumieniem to sztuka :). Nic odkrywczego spółka nam nie przekazala. Jak potwierdzili sprzedaż nieruchomości powinien rozwiązać problem z płynnością. A najlepsze jest to że klient od wiórek nie ma żalu:) To mega zaskoczenie:).Brak reklamacji, pozwu itd. A trolle już 2 dni mają pożywkę
  • Re: Czytanie Autor: ~Tymczasowy1997 [37.248.171.*]
    Dokładnie.
    Dodatkowo tylko potwierdzili możliwość uzyskania wyższej ceny ze sprzedaży nieruchomości.
    Dla mnie nic nowego negatywnego się nie pojawiło od czasu ostatniego ESPI, wręcz przeciwnie. Trzeba czytać SF umiejętnie.
    Polecam notę 40.
    I sprawozdanie kwartalne za 1Q 2025.
  • Re: Czytanie Autor: ~Justa [83.25.74.*]
    Zarząd Robs Group Logistic S.A. z siedzibą w Gdańsku przekazuje do publicznej wiadomości informację o tym, że Spółka w dniu 03.04.2024 roku dokonała sprzedaży na rzecz osoby fizycznej nieruchomości inwestycyjnej, lokalu mieszkalnego w Bydgoszczy. Przedmiotowa nieruchomość na dzień 31.12.2023 roku ujęta była w bilansie wg wartości 497 250 zł. Cena sprzedaży wyniosła 589 000 zł. Środki pozyskane ze sprzedaży przeznaczone zostaną na zwiększenie kapitału obrotowego, zakup materiałów do produkcji oraz działania związane z rozpoczęciem inwestycji o której Spółka informowała w raporcie bieżącym ESPI nr 1/2024 z dnia 17.01.2024 r.

Już raz tak zrobili
  • Re: Czytanie Autor: ~Holender40 [5.173.250.*]
    Z tego co ja rozumiem problem jest w tym że audytor wydał opinię z zastrzeżeniem i sprawozdanie sporządzono przy założeniu braku kontynuacji działalności. Taka opinia może uruchamiać zapisy w umowach kredytowych i leasingowych, które mogą skutkować natychmiastową wymagalnością zadłużenia. Do tego przez brak przychodów nie mają na bieżące opłaty i koszty kredytów. Mam nadzieję że szybko uda im się sprzedać nieruchomość, ale nie wygląda to dobrze.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.157.14.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Czytanie Autor: ~fatman [31.0.48.*]
    Nie dochód a przychód. Wg ESPI 1/2025 zlecenie za 10,5 mln miało być wykonywane w miesiącach marzec maj. Mają obsuwę pewnie jeszcze nie zafakturowai. Nie było ESPI o utracie konkretnych umów.
  • Re: Czytanie Autor: zeglarz [91.150.206.*]
    Zgadzam się z przedmówcami, ze swej strony dodał bym że jest to obowiązkowa procedura którą wypełnia się w każdym RR o dalszej kontynuacji działalności, przy sytuacji niepewnej nie ma oceny pośredniej, wypełnia się ją obowiązkowo na tak lub nie, choćby szklanka była w połowie pełna albo pusta ... wybrali do zakomunikowania drugą opcję ... czy jest w tym jakiś ukryty cel? zobaczymy za jakiś czas, ja w bankructwo nie wierzę, a z ewentualnej zrzutki chętnie skorzystam ...
  • Re: Czytanie Autor: ~Obserwator [37.47.213.*]
    No to chyba koniec zabawy.. Lecimy dziś w otchłań
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.134.208.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Czytanie Autor: ~Ksiegowy123 [213.17.175.*]
    "Podstawa opinii z zastrzeżeniami Informujemy, że Zarząd Spółki nie umożliwił nam uczestnictwa w roli obserwatora w spisie z natury środków pieniężnych znajdujących się w kasie Spółki na dzień 31 grudnia 2024 roku, których wartość bilansowa na ten dzień wynosiła 1 177,0 tys. zł, co stanowi ok. 3,9% sumy bilansowej."
    to jest fragment opinii z Biegłego - stan kasy w sprawozdaniu za I Kwartał to 1 699 tyś , oraz informacja ze spółki o braku środków do zapłaty za swoje zobowiązania - coś się tu nie zgadza , jak się ma tyle środków w kasie to się spłaca zobowiązania - tak mi się wydaje .
[x]
ROBSGROUP 2,46% 0,23 2025-08-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.