Posiadam bardzo dużo akcji spółki i też liczę na wzrosty ale twierdzenie, że "gołym okiem" widać że kurs zbliża się do wybicia jest formą czarowania rzeczywistości. Możesz wskazać jakie to wykładniki AT wskazują że po wykresie widać to gołym okiem? Bo ja tu widzę konsolę, z niby prowzrostowym charakterem ale według mnie czekającą na jakiś news a więc wzrost nie jest widoczny gołym okiem tylko czeka na impuls fundamentalny
Dnia 2025-06-04 o godz. 11:31 ~Robert napisał(a): > Posiadam bardzo dużo akcji spółki i też liczę na wzrosty ale twierdzenie, że "gołym okiem" widać że kurs zbliża się do wybicia jest formą czarowania rzeczywistości. > Możesz wskazać jakie to wykładniki AT wskazują że po wykresie widać to gołym okiem? > Bo ja tu widzę konsolę, z niby prowzrostowym charakterem ale według mnie czekającą na jakiś news a więc wzrost nie jest widoczny gołym okiem tylko czeka na impuls fundamentalny
Też mnie ten przestój dziwi, bo w końcu jest zysk 1 raz w historii. Dlaczego więc to wahanie ? Dziwi mnie to, może ktoś ma pomysł?
Może być kilka przyczyn a myślę że dwie są bardzo prozaiczne: 1) kurs jest wysoko więc to wcale nie będzie tak że teraz będą tutaj dzidy po 10% dziennie, to tak nie działa 2) dobry news przypadł na poniedziałek gdy giełda trawiła trudne otoczenie wyborcze- zresztą w poniedziałek były nawet podbitki, ale szybko zasypywane, być może przez podmioty które w strachu- przy widocznym podbiciu i równocześnie spadającym rynku- także tu realizowały zysk
Wybicie na CRI przyjdzie wtedy, kiedy kurs trochę pomęczy tych wszystkich, którzy z góry zakładali tu 1000 zł po wynikach. Trzeba trochę wyleszczyć papier i na spokojnie pójdzie do góry. To jest czas na spokojną akumulację