• Lenartowicz Autor: ~Dziadek [31.61.176.*]
    Tak dla przypomnienia.

Proszę zwrócić uwagę na ostatnie zdanie tego materiału.

Pozdrawiam
  • Re: Lenartowicz Autor: ~Dziadek [31.61.176.*]
    ..zapomniałem.

https://m.youtube.com/watch?v=zV_3mfIyJRs&pp=ygUSTGVuYXJ0b3dpY3ogcmFmYWtv
  • Samozaoranie Dziadka Autor: ~razdwa [31.0.58.*]
    Jaki chciałeś efekt osiągnąć tym wywiadem?
    Przecież Lenartowicz zaprzecza wszystkiemu temu, co tutaj wpisujesz od miesiąca.
    Dałeś dowód, że jesteś kłamcą.
  • Re: Samozaoranie Dziadka Autor: ~Dziadek [31.61.176.*]
    Rafako jako Rafako upadnie. Wartości kontrolować będzie RFK (dzierżawić). Następnie RFK jako główny inwestor reaktywuje to w Rafako które jest notowane na giełdzie lecz już w nowej odsłonie. O tym nikt jasno nie mówi. Po fakcie pierwsze otwarcie 50.

Pozdrawiam
  • Re: Samozaoranie Dziadka Autor: ~razdwa [31.0.58.*]
    "Rafako jako Rafako upadnie." - dokładnie i akcjonariusze razem z nim.
    "O tym nikt jasno nie mówi." - więc przestań kłamać i wprowadzać ludzi w błąd swoimi urojeniami
    Dlaczego takie EkoOkna i reszta głównego akcjonariatu jest sztywna. Proszę o odpowiedź..
    A jaki to ma związek z tym wywiadem?
    Lenartowicz gdzieś powiedziała w tym wywiadzie że skoro EkoOkna siedzą w akcjonariacie, to oni, jako rząd polski, mają obowiązek ratować wszystkich akcjonariuszy?
    Jeśli tak powiedziała, to podaj w której minucie tego wywiadu, bo gdzieś mi to umknęło?
    Jak cię to ciekawi czemu EkoOkna trzymają papier, to zadzwoń i się ich zapytaj, może ci odpowiedzą.
    Jak od poniedziałku zaczną wyrzucać papier na ulicę, to co wtedy napiszesz?
    Czy przeprosisz tutejszych akcjonariuszy za to, że ich wprowadzałeś w błąd?
    Jeżeli ich (m.in. EkoOkna) nie ratują to dlaczego nikt się nie ewakuuje..Chociażby w promilu udziału w "trupie".

Przepraszam za formę
    Zadałem ci pytanie:
    Czy przeprosisz akcjonariuszy że ich wprowadzałeś w błąd?
    Spokojnie bo chyba mylimy pojęcia. Miałem na myśli fakt że tworzony podmiot RFK według mnie to inwestor. Jeżeli Rafako SA miało by zostać wyprzedane to i kurs akcji oraz akcjonariat z pewnością wysłaliby by sygnał. Mówi się o RFK zapominając że stare Rafako z akcjami wciąż oddycha i jest realna szansa na reaktywację na nowych warunkach z udziałem i pomocą od m.in ARP ale wciąż mówimy o Rafako. Kontrola nad aktywami to jedno a kontrola nad przyszłą giełdową spółką aktualnie notowaną że zmianą udziałów na korzyść RP to drugie.
  • Re: Samozaoranie Dziadka Autor: ~Polimex [109.77.160.*]
    A skąd Ty wiesz że Ekookna mają jeszcze jakiekolwiek akcje lub czy mają tyle ile mieli. Ostatni po dwóch latach im się przypomniało żeby komunikat podać o zwiększeniu stanu posiadania. Dzięki temu zaczęto dmuchać tego balona , bo ulica zobaczyła Epsi że ktoś niby akcje kupuje tyle że dat to już nikt nie pokwapil się sprawdzić. Wie. Teraz jak już się wysypią z ostatnich akcji to może podadzą EPSI a może i nie. Przecież kary    jakie tam KNF im da to promil tego co zyskali na akcjach tego bankruta..
    I przestań ludziacwcisjac kit że komuś a szczególnie ARP zależy żeby przejąć kontrolę nad akcjami.
    Nikomu nie zależy( oprócz ubranej ulicy), bo to trup z 1.5 miliarda długów, bez pracowników, bez kontraktów, bez zarządu. Rafako nie istnieje. Siedzi tam Syndyk który po was sprząta.
    Zadałem ci pytanie:
    Twoje zdanie nikogo nie interesuje, bo jesteś nikim. Liczy się zdanie np. takiej posłanki Lenartowicz, która powiedziała wprost w 45 sekundzie: "Nie mówimy tu o reaktywacji Rafako S.A. które jest w stanie upadłości..."
    i to kończy dyskusję na temat przyszłości Rafako S.A. a co za tym idzie i ich akcjonaruszy, którzy sami kupili sobie bilety na tego Titanica.
    Uważam że wniosek o uchylenie postanowienia o upadłości oraz odwrotne przejęcie jest logiczne w obecnej sytuacji. Ewentualny skutek zaangażowania się RFK, Rady Wierzycieli i syndykaw ten proces skutkować będzie kontynuowaniu notowań Rafako SA na GPW do momentu formalnego przeobrażenia.

Przypomnę, nie ma ruchu w głównym akcjonariacie oficjalnie.

To wszystko co mogę na daną chwilę dać od siebie.

Pozdrawiam
    Apropos 45 sekundy. Upadłość musi się zakończyć aby móc rozpocząć od nowa.

Pozdrawiam
    Upadłość musi się zakończyć z korzyścią dla wierzycieli. Szkielet na którym RFK zawiesi jako inwestor swoją strukturę musi być oczyszczona z błędów przeszłości
    Moje zdanie:

RFK to inwestor (aktualnie słup) który będzie w przyszłości większościowym akcjonariuszem w aktualnie notowanym na GPW Rafako. Zmieniają się zasady i oznaczenia. Zmieni się też wartość waloru..
    Tak na marginesie..

Uchylenie upadłości i odwrotne przejęcie to pozytywna forma zakończenia upadłości.

Na tym na chwilę obecną zakończę
    Jeszcze raz powtórzę, bo widocznie za pierwszym razem nie dotarło, twoje zdanie, lub twoje "uważam, że" nikogo tutaj nie interesuje, bo jesteś NIKIM.
    W której minucie, lub w którym momencie Lenartowicz mówi:
    1. O złożeniu wniosku o cofnięcie upadłości?
    2. O jakimś pozostawianiu Rafako S.A. dalej na gpw?
    3. O wykupie, czy jakimś przejmowaniu akcji Rafako przez ARP czy RFK ?
    4. O jakimś obdarowywaniu aktualnych akcjonariuszy Rafako S.A. akcjami czy udziałami w RFK Sp. z o.o.?
    5. O jakimś obowiązku państwa wobec obecnych akcjonariuszy Rafako S.A. zobowiązującym do ich ratowania, udzielaniu im rekompensaty w jakiej formie?
    Ponawiam pierwotne pytanie: Czy przeprosisz akcjonariuszy za to że przez cały ten czas wprowadzałeś ich w błąd?
    Z całym szacunkiem

Nie masz prawa autoryzować moich hipotez i ubierać je w zmaterializowane fakty ponieważ gdyby cokolwiek już ujrzało by światło dzienne aktualny kurs na poziomie 1,1 będzie szybko oddalającym się punktem obserwowanym z okna pociągu w drodze do Lindenhof.

Każdy decyduje o swoim losie. Jutro poniedziałek..

Miłego dnia i na spokojnie
    Oczywiście że mam prawo obalać twoje bzdurne hipotezy, zwłaszcza że nawet ty sam nie potrafisz ich obronić. Nie udzieliłeś odpowiedzi na pytania:
    1. Gdzie wniosek o cofnięcie upadłości?
    2. Gdzie wniosek o pozostawianie Rafako S.A. dalej na gpw?
    3. Gdzie decyzja o wykupie, czy jakimś przejmowaniu akcji Rafako przez ARP czy RFK ?
    4. Gdzie informacja o jakimś obdarowywaniu aktualnych akcjonariuszy Rafako S.A. akcjami czy udziałami w RFK Sp. z o.o.?
    5. Gdzie deklaracja państwa wobec obecnych akcjonariuszy Rafako S.A. zobowiązującym do ich ratowania, udzielaniu im rekompensaty w jakiej formie?
    Wracamy więc do meritum, czyli do pierwszego mojego komentarza w tym wątku. Jakim głupkiem trzeba być aby podawać artykuł który nie tylko nie potwierdza tego co tutaj od miesiąca wypisujesz, lecz wręcz im zaprzecza?
    I to jest właśnie najśmieszniejsze że ty myślałeś że tym wywiadem Lenartowicz coś tutaj udowodnisz. A udowodniłeś tylko że jesteś totalnym kłamcą.
    Czy przeprosisz akcjonariuszy za to że przez cały ten czas wprowadzałeś ich w błąd?
    Jeden oficjalny komunikat i pierwsze otwarcie dwucyfrowe.

Milej niedzieli
    Czy przeprosisz akcjonariuszy za to że przez cały ten czas wprowadzałeś ich w błąd?
    A może Ty, razdawa kiedyś będziesz śmiał się nie płakał
  • Re: Samozaoranie Dziadka Autor: ~razdwa [31.0.75.*]
    21.07 będę się śmiał
    https://m.youtube.com/watch?v=sSaqOFkTTC4&pp=ygUJYW1vcmUgbWlv0gcJCbAJAYcqIYzv

Od 1:10 specjalnie dla Ciebie

Pozdrawiam
    Aha..jeżeli nie wytrzymujesz ciśnienia zapraszam na Greenx. Niedługo odpali. Żeby nie było że nie mówiłem. Odpalają już opcje menadzerskie..

Pozdrawiam
    I z dystansem do PGM. Mam 6 zmysł do interesów. Miłego wieczoru życzę
    A dla rozluźnienia proponuję..

to

https://m.youtube.com/results?sp=mAEA&search_query=liga+wielkich+chlopow
  • Re: Samozaoranie Dziadka Autor: ~razdwa [31.0.75.*]
    No, tak tak, a ja jestem przyjacielem Piaska i mam paszport Polsatu.
    A czy przeprosisz akcjonariuszy za to że przez cały ten czas wprowadzałeś ich w błąd?
    Przyjdzie dzień, wrócę do rozmowy. Z całego serca życzę szczęścia i nigdy nie miałem intencji wykorzystywania czego i kokokolwiek. Za emocje przepraszam, za intencję nie przprosze
    Świat materialny jest dodatkiem do kawy, wakacji, czasu który przemija. Oczywiście jak mawiał Woody Allen..lepiej mieć niż nie..to niczego nie zmienia. Życie samo w sobie jest cudem
  • Re: Samozaoranie Dziadka Autor: ~Nick [37.47.222.*]
    Dziadek. Jak myślisz. Jutro zejdziemy poniżej 1 zł czy bardziej 1,10 zł?
    Ważne żebyś nie bał się stracić wszystkiego aby zyskać wszystko. Nie zapominaj że prócz GPW jest coś cenniejszego. Bliscy, miłość, spokój. Reszta to dodatek. Śpij spokojnie i nie zamartwiaj się.
[x]
RAFAKO -6,72% 0,01 2025-07-21 17:04:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.