Jeśli wygra pierwszy, to spółka ponownie będzie zarabiać miliardy w nieodległym czasie. A to na plus Orlenu, przecież. Jeśli wygra drugi, to na pewno zechcą odtrąbić to na giełdzie i utrzymają kurs jak trzeba. Także do przodu Polsko! Będzie dobrze, a nawet lepiej :)
Uwielbiam te komentarze ze dwa lata temu pesymisci twierdzili ze 150 zł to tylko kwestia czasu nawet niejacy analitycy obstawiali bodajże 115zł dzisiaj jest sukces marzycie o 85 zł optymiści 100 zł -120 a anlitycy 90 zl :) A jedno jest pewne za nowego prezesa przychody spdają ostro w dół do tego dodajcie sobie wymagania zielonego ładu i koszty z tym związane dla Orlenu o których mówił niedawno zarząd. Bardzo dużą Dywidende wypłacaną z kapitału zapasowego mimo że przed orlenem potężne wydatki. Sztuczną obniżke cen gazu dla detalu pewnie dyktator będzie za frajer sprzedawał gaz niemcom i po to mu ta obniżka. Ja sprzedałem a Wy mocno pochylcie się nad tym co napisałem i zróbcie co uważacie w końcu to Wasze pieniądze być może będzie krótka pompa żeby zapakować papier drobnicy ale ja wolałem nie ryzykować